Berta
"A mnie kilka razy zaskoczyła reakcja ludzi -"ale ty dobrze wyglądasz" z nutką zdziwienia w głosie"
Mój mąż odpowiedział " No wiesz ja mam RAKA a nie paraliż twarzy"
Berta
"A mnie kilka razy zaskoczyła reakcja ludzi -"ale ty dobrze wyglądasz" z nutką zdziwienia w głosie"
Mój mąż odpowiedział " No wiesz ja mam RAKA a nie paraliż twarzy"
_________________ Człowiek ma dwa życia. To drugie zaczyna się wtedy, gdy zrozumiesz, że życie jest tylko jedno.
Choroba moim nauczycielem, nie panem.
No właśnie..to poklepywanie po plecach, ten zdawkowy uśmiech i znienawidzone już przeze mnie słowa, po usłyszeniu których jeży mi się włos, cierpnie skóra..a we mnie w środku wprost "gotuje się" wtedy chciałabym stać się wilkołakiem wyszczerzyć zęby, warknąć groźnie oraz zawyć, ale z bólu..
_________________ "...Są dni których nie powinno być"
Jest na świecie taki rodzaj smutku, którego nie można wyrazić łzami. Nie można go nikomu wytłumaczyć. To nie miłość - lecz choroba bliskiej osoby
"Życie jest trudną lekcją, której nie można się nauczyć. Trzeba ją przeżyć" Stefan Żeromski
asereT
No kurka... wreszcie pozytywne wypowiedzi...
Mnie bawią takie teksty:
"Eee... widzę, że i do wagi wracasz" (myślę wtedy: a co, kurw*a, mam jak szkieletor wyglądać?)
"Dobrze wyglądasz" (wtedy myślę: a co, mam kurw*a, wyglądać źle?)
"Dasz radę" (ooo... wtedy myślę: a pewnie... Ty byś kurw*a nie dał)
I w tych odpowiedziach na życzenia dobrych ludzi powtarza mi się jedno słowo
_________________ Każdy ma swoje walety i zady
THINK BEFORE YOU SAY SOMETHING STUPID
Słuchajcie moja Babcia a Mama Mojej mówi
E po Tobie to żadnej choroby nie widać , a może lekarze się pomylili i ty nie masz raka .
Na to Mamcia : za to po tobie widać chorobę - umysłową , bo pie..... jak potłuczona .
_________________ " Złapać wiatr , pokonać strach i być ..."
Moja Mamcia 01.10.1954 - 06.04.2012
Po pierwsze - pewno nie miała, tylko nie potrafiła okazać, bo życie ją bezlitośnie chłostało... A po drugie... po to bozia dała nam rozum, byśmy starali się być ponad małostkowością... Czasem się udaje, ale zawsze boli...
Takie tam filozozo.. filolozozo... fizolofozo... rozmyślania...
_________________ Każdy ma swoje walety i zady
THINK BEFORE YOU SAY SOMETHING STUPID
A ja właśnie muszę się wyprowadzić z domu w którym mieszkam 47 lat bo moja mama przepisała dom na brata.A,i jeszcze powiedziała mi że nie obchodzi ją że jestem chora a każdy kiedyś musi umrzeć.Fajnie mieć taką mamę.Za 3 dni mija druga rocznica śmierci mojego taty a nasza rodzina już nie istnieje.
_________________ Wszystkie bitwy naszego życia czegoś nas uczą, nawet te, które przegraliśmy.
— Paulo Coelho
Berta
ja mam lepszą mamę od Twojej , pierwsza moja operacja potem 6 tygodni naświetlania , potem druga operacja , zero zainteresowania moją osobą i moją rodziną , mąż też już był chory , ale moja mamusia była bardziej chora od nas , dzieci chodziły do szkoły praktycznie prowadziły dom , bo mąż więcej siedział w Częstochowie jak w domu , daliśmy radę i dajemy radę , to dopiero jest mamusia przez duże " M " i tak jest do tej pory .
_________________ Bije zegar godziny , my wtedy mówimy: '' Jak ten czas szybko mija '' - a to my mijamy .
Stanisław Jachowicz
Kurcze a ja myslałam że tylko moja jest taka wyjatkowa.
Ja też mam fajne dzieci które mnie wspierają ale czasem zastanawiam się co bardziej mnie boli ,moja choroba czy postawa mojej mamy i brata.
_________________ Wszystkie bitwy naszego życia czegoś nas uczą, nawet te, które przegraliśmy.
— Paulo Coelho
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum