Hej
Gazda gdzieś Ty przepadł ? byłam na grzybach a przywiozłam świeżutkie pstrągi , no i problem Ciebie nie ma a ja nie mam dobrego przepisu na pstrąga do drugiego dania , więc wyłaś na forum i pisz bo czekam
no już, już... kumpel robił u mnie urodziny, więc rozumiecie... A pstrąga najlepiej zabić, wypatroszyć (dokładnie, łącznie z usunięciem takiej czerwonej pręgi pod kręgosłupem), potem od środka posypać przyprawami (najlepsza z gotowych jest do kurczaka firmy Kamis), z zewnątrz obtoczyć w mące zmieszanej z jakąś przyprawą grillową, po czym usmażyć na oleju. Jednocześnie trzeba orzechy włoskie albo słonecznik rzucić na patelnię i chwilkę podsmażyć z masłem. Jak skończysz smażyć pstrąga, to polewasz go masełkiem z ziarnem lub orzechami, do tego ćwiartka cytryny... można też przed podaniem włożyć do środka pół ząbka czosnku i posypać zielonym koperkiem...
_________________ Każdy ma swoje walety i zady
THINK BEFORE YOU SAY SOMETHING STUPID
no tak pstrąg został zabity na pewno a przepis znalazłam w necie , bo długo nie wyłaziłeś na forum a zrobiłam go tak : zabity, wypatroszony , wymyty , nasolony z zewnątrz i wewnątrz skropiony suto cytryną potem 1/2 kostki masła , 1 duża główka czosnku , pęczek zielonego koperku nie za duży , masło , czosnek przeciśnięty przez praskę i posiekany drobno koper , wszystko dobrze mieszamy i wkładamy do pstrąga , wkładamy do naczynia i do lodówki na około 12 godzin a potem go pieczemy na patelni mówię Wam ''miód malina'' tak pojadłam , że aż nie przyzwoicie a cha to są składniki na 3 pstrągi .
no tak Gazdy nie ma i nie wiemy gdzie jest może te dwa spływy go zmęczyły , że się ululał ale tak myślę , że nasz Gazda się zawstydził
uwaga Gazda bo Rich szykuje się do przejęcia wątku
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum