No a weź biegaj po tym jak na czworakach przy piecu człek robił, i bolą kolana i łokcie... Ciekaw jestem jak w czasach gdy mopów nie było kobiety to wytrzymywały... Znaczy się wiecie o czym ja... micha z wodą i mydłem szarym, szmata albo ryżowa szczota, włosy chustką zawinięte, i drewnianą podłogę do białości... Ale kobiety widać inaczej zbudowane, i przyzwyczajone do roboty na czworaka...
_________________ Każdy ma swoje walety i zady
THINK BEFORE YOU SAY SOMETHING STUPID
Właśnie w tych czasach Gazdo powstała moda na talię osy, wszystko przez te ruchy skrętne tułowia podczas zmywania ścierą na kolanach. Mniej gorliwe niewiasty wymyśliło owijanie miotły mokrą ścierą "yee"
alijer, czy Ty zmieniłaś avatar, czy ja jestem tak spostrzegawcza?
Tak zmieniłam Justynko, taką fotkę pstryknęłam nam dziś rano w łóżku i nie mogłam się powstrzymać.
[ Dodano: 2011-08-11, 21:17 ]
Gazdo, w obenych czasach taka technika zmywania poziomych powierzchni płaskich przydałaby się niejednemu posiadaczowi mięśnia piwnego
No nie jestem pewien... Musiałem wstać wcześnie i pomóc Andrzejowi przy śniadaniu...
[ Dodano: 2011-08-12, 07:53 ]
Jednak mężczyźni i kobiety są inaczej skonstruowani... Wam jakoś łatwiej przychodzi poranne wstawanie i przygotowywanie posiłku. Można by rzec, że pewne czynności są dla kobiet naturalne... Nie chciałbym popaść w skrajność wysuwając tezę, że w "środowisku naturalnym" kobiety prowadzą głównie dzienny tryb życia, a mężczyźni nocny, ale chyba coś jest na rzeczy...
[ Dodano: 2011-08-12, 12:08 ]
Ech... Andrzejek zasuwa przy obiedzie, dziewczyna która w kuchni pomaga zachorowała, i przylazły na dodatek inspektorki z SANEPIDu... No żesz kur [ciach], czy prawo pozwala im dezorganizować pracę w restauracji tylko dlatego, że chcą wymusić łapówkę?? Masakra jakaś... na dodatek muszę jechać do hurtowni po drób, bo długi weekend przede mną, i co? Hurtownia otwarta do 13-stej, a te babska siedzą naprzeciw mnie i się gapią jak ten tekst piszę...
No co... jest na to ewolucyjne wytłumaczenie. Mężczyzna stał oparty o dzidę i wypatrywał niebezpieczeństwa, a kobieta wtedy na czworakach korzonków szukała, łapała krety i inną gadzinę, byle mężczyźnie i dziatkom spyżę zdobyć... Sporo z tego pozostało w nas do dziś. Spójrzcie na pierwszy lepszy plac budowy... Dzidę zastąpiła łopata, a niebezpieczeństwem są majster, kierownik budowy lub inwestor. Kobiety odeszły co prawda od ewolucyjnego imperatywu, ale wraca on niekiedy ze zdwojoną siłą... Potwierdzi to każdy mężczyzna obserwujący Waszą trochę bezsensowną z naszego punktu widzenia skrupulatność podczas sprzątania... Przecież każdy wie, że wystarczy tylko z lekka, nie schylając się przelecieć mopem, żeby zrobić optyczny porządek... tak działa właśnie atawizm... Oczywiście ja z przyjemnością patrzę na panie, które na czworakach sprzątają łazienkę, ale nie ma to nic wspólnego z podziwianiem ich skrupulatności. Po prostu - wyobraźnia działa...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum