Moja mama ma nowotwór płuc z przerzutami na węzly chłonne. Mama jest załamana mówi ze nic już nie ma sensu. Nie chce brać chemi mówi że to i tak nic nie da że bez sensu tylko się truć. Jak mam z nią rozmawiać nie wiem co jej mam mowić. Jak przekonac do wali o każdy dzień życia. Nie potrafię z nią o tym porozmawiać za cieżkie to dla mnie. Nie wiem też jak ona zareaguje na to. Nie chce żeby widziała że się przejmuję że mi ciężko bo to ją obciązy jeszzce bardziej. Co robić?
Każdy człowiek reaguje indywidualnie, mogę tylko z własnego doświadczenia opowiedzieć jak to było z moją mamą. Mama miała podobne zachowania: też nie chciała chemii, bo przecież wg. mamy i tak nie pomoże.
Zastosowałam terapię wstrząsową : powiedziałam jej, że jeżeli tak bardzo chce mnie już zostawić to proszę bardzo, ale ja mam nadzieję, że pomyśli o tym, że ja ją kocham i chcę mieć mamę jeszcze długo.
Zadziwłało u nas...na szczęscie mama wygrała.
Powodzenia
_________________ Gosia
nie oddam Cię kochany...będę walczyć z tą chorobą!
Moja mama walczy, bierze chemię. Ja przy niej nie płacze, robię to na osobności. Jeszcze kilka dni temu miałam nadzieję, że ma szanse na wyzdrowienie. Potem zaczęłam czytać info z netu, forum i to ja straciłam nadzieję. Boże pomóż NAM wszystkim.
_________________ ZAWSZE BĘDĘ CZĄSTKĄ CIEBIE
ZAWSZE CZĄSTKA CIEBIE BĘDZIE ZE MNĄ
To jest straszne nie mogę patrzeć na jej cierpienie na to jak próbuje dla nas stara się gotowac obiady kiedy wiem że tak bardzo ją boli nie daje sobie wytłumaczyć że powinna odpoczywać. Mówi że jak się położy to już nie wstanie. Boże to jest straszne
Myślę, że Twojej mamie praca dla was daje siłę, ona czuje się wtedy potrzebna i gotując nie myśli tak o chorobie i bólu. Nie mogę się z tym pogodzić. Nie pytam dlaczego - bo na to pytanie nie ma odpowiedzi, ale nie mogę się z tym pogodzić !!!
_________________ ZAWSZE BĘDĘ CZĄSTKĄ CIEBIE
ZAWSZE CZĄSTKA CIEBIE BĘDZIE ZE MNĄ
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum