Honoratko, nigdy nie byłem mamusią więc nic Ci mądrego nie doradzę... natomiast jako facet powiem że Darek gada całkiem do rzeczy i widać że wie o czym mówi
Mam dwie siostry które są jeszcze gorsze niżeli moja kochana Mamusia, nie będę przypominał ile mam lat, ale z każdą z sióstr mam przynajmniej raz w tygodniu konferencję, ak że nawet cieszę się że straciłem głos, przynajmniej wywiad ogranicza się do "dobrze się czuję i oddaję telefon żonie...
O czym można gadać godzinę przez telefon?????
Dziamdziak zdziczał. Bo nie ma siostry ani brata. Bo od 6 miesica życia nie był wleczony po grupach zabawowych ani żłobkach. Taka jest opinia przedszkolanek angielskich. Dziś udaliśmy się do jednego z przedszkoli gdzie organizowane są 1,5 godzinne grupy zabawowe dla maluchów. Dziamdziak darł się jakby go kto ze skóry obdzierał gdy tylko 20 dzieci i ich opiekunowie zaczęli walić we wszystkie instrumenty jakie człowiek wymyślił dla dzieci i głośno śpiewć. Zrobił się aż siny z przerażeni tak, że poszliśmy sobie do innej sali, by się uspokoił. Gdy tamci ucichli, wróciliśmy no i dziamdziak poczuł się lepiej. Zaczął łazić na czworka, wspinać się ale generalinie nie był zainteresowny zabawami z innym dziećmi. Jedna pani powiediał, że wiele niziołków w jego wieku jest indywidualistami, które nie wchodzą w interakcje z innymi dziećmi, bo są zajęte zwiedzaniem otoczenia i odkrywaniem możliwości swego ciała. Także tego się trzymamy. Natomiast widziałam wyrażnie, że nie boi się obcych i patrzy w ich twarze gdy do niego mówią. Najbardziej był zainteresowany zegarkiem i bransoletkami u jednej z przedszkolanek. Śmiał się z nich do rozpuku a na koniec w ramach podzięki z dostarczenie nowych bodżców upitolił ich właścicielkę w rękę. Cudownie. Następne spotkanie z dziećmi w poniedziałek.
Romanie - godzina to jeszcze nic. Naprawdę, wierz mi. Dla wielu kobiet to pestka jeżeli chodzi o rozmowy przez telefon Ściskam wszystkich wtorkowo i życzę miłego dnia
_________________ "Każdy człowiek umiera. Nie każdy żyje naprawdę..."
Honoratko, niekiedy opiekuję się swoim wnukiem. to znaczy się wykonuję jego polecenia i propozycje, niekiedy idziemy do sąsiadów gdzie dziadek tez ma wnuczkę pod kuratelą i próbujemy integrować nasze pociechy, wychodzi na to że albo nie znamy się na integracji, albo nasi podopieczni są zdecydowanie zbyt młodzi, według moich kryteriów muszę poczekać jeszcze z 10- 12 lat.
Ja wtedy zacząłem swoje pierwsze próby uwodzenia sąsiadek, bo mój Antek też w tej chwili woli albo zrobić przegląd zabawek Oleńki, albo dalej komenderować mną, tylko że w obecności Oleńki...
Kruszynko podziwiam Twojego Ukochanego, przecie skoro nie byłaś w jego zasięgu to i tak nie było sensu prosić Cię... przecie przez telefon to... jakoś tak dziwnie...
[ Dodano: 2012-06-27, 23:46 ]
A rachunki telefoniczne potrafią być bolesne
Romuś wtedy weszły darmowe rozmowy, a nie mogłam z nim być a wiem że mnie potrzebował... jego ojciec wtedy umierał ( na astmę, zwłóknienie płuc i jeszcze kilka innych płucnych spraw, tak że ostatnie 5 lat jego ojciec spędził pod aparatem tlenowym), ja musiałam być w domku u siebie i pozostawała nam tylko rozmowa.... wogóle u nas pierwszo były smsy. potem rozmowy, a dopiero jak się zakochaliśmy to po roku się spotkaliśmy
[ Dodano: 2012-06-27, 23:53 ]
Cytat:
A rachunki telefoniczne potrafią być bolesne
-No.
Ale jak mnie kochasz?
- tu w publicznym miejscu?
Tak tu!
- ok, mnie tam wszystko jedno...
Roman - ja tam zawsze mówię, że mimo że można kota zagłaskać na śmierć i ludzi na "śmierć zakochać" to ja swoich chłopaków zapewniam o moich uczuciach do nich co 10 minut. Wiem, wiem wielu by od tego zwariowało. Ale ja już taka jestem. Dużo miłości, wylewającego się matczynego i żonkowatego serducha. Jestem babą i mam prawo ich kochać z wylewnością. Taka moja rola i uwielbiam ją wypełniać.
_________________ "Każdy człowiek umiera. Nie każdy żyje naprawdę..."
Jestem ostatnią osobą która mogłaby mówić, że nie należy rozmawiać o uczuciach, oraz o tym co w danym momencie czujemy.
Nie jestem też w stanie doradzać jak często należy o tym mówić, to za każdym razem jest indywidualna sprawa...
Natomiast zupełne pomijanie tego tematu milczeniem... jest błędem na 1000%
No nie wiem.... albo nigdy nie byłem aż tak zakochany żeby tak długo gadać... sprawa jest przecie jasna:
Kochasz mnie?
-No.
Ale jak mnie kochasz?
- tu w publicznym miejscu?
Tak tu!
- ok, mnie tam wszystko jedno...
i sprawa zamknięta, o czym tu jeszcze gadać?!
nasze rozmowy wyglądały inaczej. byłam jedyną osobą która go wspierała, ja tam on tu z umierającym ojcem, ostatnie miesiące był pod respiratorem, kiedy tylko miałam możliwość jechałam do niego razem rehabilitowaliśmy myliśmy i wszystko co związane z tym robiliśmy przy teściu. takie bajeczki jak gadanie kochasz mnie nie było . było raczej wytrzymaj, i tego typu podobne
Kruszynko.
Tutaj w obecności Honoraty i jej gości powiem tylko tyle:
Jesteś cudownym przykładem tego co nauczyliśmy się określać mianem zakochania....
Wszystkie te pierdoły które opowiadają o Julii... na Twoim przykładzie są po prostu z księżyca, a Romeo jak zwykle jest zwykły ćwokiem.
Twój Mąż jest wyjątkowym szczęściarzem...
Witaj Honoratko
Ucałuj proszę swoich facetów...
Ciebie ściskam serdecznie
Witaj Honoratko ,co tam u Ciebie na obczyźnie?
Czy jakieś nowe wnioski lekarskie odnośnie Dziamdziaka?
Podejrzewam,ze był to fałszywy alarm,ale jak każdy alarm zasieje w matczynym sercu niepokój.
Życzę Ci dobrego tygodnia,ucałuj 'swoich chłopaków" i jak najczęściej mów jak ich kochasz.
Ja chociaż mam długi staż w związku to bardzo często do tej pory mówimy i zapewniamy o swoich uczuciach.
Nasza córcia codziennie o tym była zapewniana to bardzo ważne
Pozdrawiam
Puk,puk Cześć Honoratko.Jak pogoda na wyspach?Jak Stefcio?Moje dzieciaki nie wiedzą,co ze sobą zrobić.Brak szkoły i przedszkola.W dodatku te upały.Nie mogę ich wystawić za próg,jak na dworze 30st. w cieniu Dzisiaj rano był przyjemny chłód.Teraz już w pełni.Pozdrawiam
[ Dodano: 2012-07-12, 12:08 ]
Całusy dla Stefcia Męża już ode mnie nie musisz całować
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum