Nie nic mi nie dolega wiec zrobie po 6 miesiacach.Pozdrawiam wszystkich walczacych!!!!!!!!!!
_________________ Niedawno dowiedzialam sie ze mam czerniaka breslow 0,2mm Clark II stopien,owrzodzenie(-) angioinwazja(-),komponent IN SITU SSM,JM-1/1MM2-NASKOREK!Bylam na konsultacji w CO w Warszawie i czekam na badanie wartownika.Bardzo sie boje!!
Wszystko bylo by ok,ale gdy zaboli mnie glowa mysli o przerzutach,gdy zaboli zoladek mysli o przerzutach.NIe potrafie normalnie funkcjonowac.Ostatnio robilam badanie na obecnosc helicobakter.Wynik pozytywny.przeszlam kuracje antybiotykami ale niewiele pomoglo.I oczywiscie mysli skoro nie przeszlo to moze to przerzut.Okropne to wszystko!!!!!!!!!
Przepraszam za swoja upierdliwosc ale przegladajac dzis swoje wyniki z biopsji wartownikow doczytalam sie dziwnych symboli;jeden wezel chlonny o najwiekszym wym.3cm w1A,w1B,C.M.LYMPHADENITIS 0/1 MELAN (-).Wiem ze wynik jest dobry ale te symbole...Z gory dziekuje!!!
lekarz sam zadecydowal zeby wyciac wartownika? U mojej mamy powiedzial ze nie ma takiej potrezby ba nawet nie oznacza jej tego wezla a ma naciek 0,68mm i II stopien wg clarka. Gdzie sie leczysz jak moge zapytac
Jak dla mnie to być może należy to rozumieć tak:
w węźle (albo: próbce) 1A, 1B,C - meta lymphadenitis 0/1 melanomae (-):
czyli w każdym z trzech (1A, 1B, 1C) przebadanych materiałów nie stwierdzono przerzutów czerniaka
(stwierdzono w 0 próbkach na 1 przebadaną dla każdego z tych 3 materiałów).
Ale zastrzegam, że to tylko są moje takie domysły.
Jeżeli te skróty - szczególnie C.M. - oznaczają co innego, to cała moja interpretacja bierze w łeb.
Pozdrawiam.
_________________ Solve calceamentum de pedibus tuis: locus enim, in quo stas, terra sancta est [Ex: 3, 5]
Dziekuje!!Mam nadzieje ze to nic zlego nie oznacza!!!!
[ Dodano: 2010-12-31, 14:45 ]
Ja jestem pod kontrola CO w Warszawie.Jesli chodzi o wartownika to lekarz zadecydowal o biopsji,ja tez bylam bardzo zaskoczona biopsja bo z tego co wyczytalam to wykonuje sie ja przy nacieku powyzej 0,75mm.A ja mialam 0,2mm.
Być może miałaś robioną biopsję przez IM albo może miałaś owrzodzenie? Choć nie pisałaś o nim. (Przy owrzodzeniu wykonuje się biopsję wartownika w każdym przypadku, nie wiem jak się ma do tego IM)
Pozdrawiam
Sławek
_________________ To co nas nie zabije- czyni nas silniejszymi.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum