Bardzo proszę o wyjaśnienie mi znaczenia markerów oznaczonych skrótami:
TTF
LCA
Jakiego nowotworu dotyczą i co oznacza symbol "+,-" do domyslam się że plus to obecność markerów ale nie wiem jak interpretować w/w symbol.
Witajcie!
Czy podwyzszony poziom markerow zawsze oznacza raka w organizmie? Moja mama ma podwyzzszony CEA i CA 125. Dodam, ze miala robiona kolonoskopie i endoskopie, USG i tomografie jamy brzusznej i wszystko wyszlo ok. Jedynie co w tomografii wyszly jakies dziwne rzeczy z jelitem cienkim, ze bardzo poksrecane i lezy tam gdzie nie powinno. To samo z wyrostkiem, zamiast po prawej, mama ma go po lewej stronie.
Rok temu miala badanie ginek i wszystko bylo ok. Lekarz powiedzial, ze mama moze miec syndrom jelita drazliwego, ale nas niepokoja te markery i jeszcze obnizony poziom bialych krwinek o poziomie 2.9. Bardzo prosze o odpowiedz!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum