Witam, proszę o pomoc. Być może ktoś miał podobną sytuację i się orientuje.,
Wiem, że oczywiście nie ma się co martwić na zapas, trzeba poczekać na wynik, ale pewnie sami znacie to "nakręcanie" się i szukanie odp. w internecie.
Czekamy na wyniki z biopsji gruboigłowej piersi, okazało się, że zlecone zostały dodatkowe badania wyciętych fragmentów i wyniki są opóźnione.
Co oznaczają dodatkowe badania podczas oceny histopatologicznej z biopsji guboigłowej piersi?
Czy są one wykorzystywane jedynie wtedy, gdy już wiadomo,. że to guz złośliwy? i służą ocenie określenia raka, czy może jest inne wytłumaczenie? pomóżcie, pozdrawiam
KasiaM26, to może być wszystko, mogą dookreślać jaki to rodzaj nowotworu, albo dodatkowym badaniem mogą go wykluczać nie ma reguły, trzeba spokojnie czekać i nie myśleć o tym, bo i tak nic nie wymyślisz.
Najprawdopodobniej mama robione dodatkowo receptory Er, PgR, i HER, przez to wydłuża sie o tydzień badanie hist pat. wycinków. Ja tez miałam podobna sytuacje, 2 tyg po badaniu wycinków dowiadywałam sie o wynik, powiedziano mi ze mam robione dodatkowe badania tzw receptory, odpowiednie do występującego raka, pozdrawiam annas
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum