a jak ide do lekarza to mam milion pytań ... ale jak już siedze w gabinecie to tak mnie strach paraliżuje ,że nie odzywam się prawie nic.
Najlepszym wyjściem w takiej sytuacji jest zrobienie sobie listy z pytaniami i zabranie jej ze sobą i wtedy zadawać pytania, bo to ze strachu tak bywa, że się połowy/większości pytań nie pamięta. Można też sobie zapisywać odpowiedzi.
dobrze, że badasz głowę,
ale bez nieuzasadnionej paniki dziewczynko!
Wszystkich nas boli głowa, zwłaszcza w trakcie wyczekiwania na badania, wyniki badań, czy też po prostu od myślenia o gadzie!
Bądź dobrej myśli
marjanna,
Potwierdzam słowa Dodam Że na początku miałem takiego stracha że Płuca mnie paliły, zatykało mnie w oddychaniu. bolały żebra - a to wszystko z powodu strachu.
A gdy strachowi zajrzałem w oczy i z nim wygrałem wszystko jak palcem odjąć.
witam, odebrałam dziś wyniki badań które potrzebne mi są przed operacją wycięcia wartownika i zaniepokoił mnie podwyższony TSH który jak do tej pory miałam dobry (ostatnio kilka miesięcy temu robiłam)
czy to może być od czerniaka ? czy już popadam w paranoje?
no niestety czasu brak, w przyszłym tygodniu pujdę, a w poniedziałek rezonas głowy. Postanowiłam się nie przejmować i ciszyć się życiem bo nie wiadomo ile czasu zostało
Witam kilka dni temu wróciłam ze szpitala po wycięciu wartownika, nie było tak źle tylko mam dalej taką nabrzmiałą nogę wewnątrz uda , myślicie ,że to normalne?
Do czasu wytworzenia dróg dla chłonki dotychczas przepływającej przez węzeł chłonny, którego już nie ma-taka sytuacja z obrzmiałą nogą będzie normalna.
Trzeba ciut sobie pomóc poprzez masaż odprowadzający nadmiar chłonki, do innych węzłów.
Rehabilitant jest potrzebny.
Gdy zobaczysz , poczujesz jak wygląda ów zabieg myślę,że sama sobie będziesz w stanie go wykonać.
tak jak mowi Obertas - drenaż limfatyczny byłby wskazany, warto o to zadbać, bo jak noga zacznie puchnąć to potem już będzie puchła, bo limfa znajdzie sobie takie a nie inne drogi.
Wystarczy że rehabilitant raz pokaże jak robić taki masaż i potem możesz robić sama lub ktoś z bliskich mógłby kilkanaście minut dziennie go wykonywać, mojej mamie dzięki temu praktycznie w ogóle noga nie puchnie, a ma spore cięcie po usunięciu węzłów
martwi mnie twarde zgrubienie pod linią ciencia w pachwinie po wycięciu wartownika (niedługo minie 2 tyg po operacji) nie wiem czy to po operacji czy to najgorsze....
a robisz masaże limfatyczne? takie zgrubienie w okolicach cięcia to może być limfa, którą można rozmasować odpowiednimi ruchami, ale to mógłby potwierdzić fizjoterapeuta...
martwi mnie twarde zgrubienie pod linią ciencia w pachwinie po wycięciu wartownika (niedługo minie 2 tyg po operacji) nie wiem czy to po operacji czy to najgorsze....
Bywa, że najprostsze rozwiązania, będące pod ręką są rozpatrywane na ostatnim miejscu w rozwiązaniu zagadki.
Może to tylko zrost?
A wyobraźnia podpowiada najgorsze?
Mimo, że tak nie jest.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum