1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: NDRP zakończone leczenie |
roman1130
Odpowiedzi: 12
Wyświetleń: 8215
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2012-09-26, 15:59 Temat: NDRP zakończone leczenie |
gujrawe, Witaj
Badania kliniczne są bardzo trudnym tematem, wielu z nas liczy na nie jak na ostatnią deskę ratunku, bo w momencie gdy wszystkie możliwości są wyczerpane, nie pozostaje nic innego jak tylko nadzieja na działanie leku jeszcze nie do końca sprawdzonego....
Niestety zakwalifikowanie się do tych badań jest obwarowane szeregiem wymagań stawianych przez producenta leku, tak jak pisze powyżej absenteeism, są to bardzo restrykcyjne i precyzyjne oczekiwania i jakiekolwiek odstępstwo powoduje, że z udziału z takich badań się odpada.
Moje uczestnictwo w takim badaniu zostało zatrzymane z uwagi na pojawienie się przerzutów do mózgu, nastąpiło to na etapie badań szczegółowych przed przystąpieniem do podawania leku w trybie badania klinicznego.
Obecnie jestem leczony lekiem decotaksel, który stanowi jeden z leków standardowych w leczeniu chemicznym raka płaskonabłonkowego.
gujrawe,
Mam nadzieję, że po przesłaniu wszystkich danych, o których pisze absenteeism, uda się zlokalizować ośrodek, który prowadzi badanie kliniczne na które będzie miała szansę Twoja Mamusia.
Życzę powodzenia i naprawdę ogromnego szczęścia |
|
|