Dzień Dobry bardzo proszę o pomoc i interpretacje wyniku bo znalazłam się w nietypowej sytuacji.
W rodzinie mam duże obciążenie onkologiczna. Kiedyś miałam już biopsje. Ciocia niedawno zmarła na raka piersi, babcia też. Mama choruje na czerniaka. Robiłam badania genetyczne pod kątem genu odpowiedzialnego za raka piersi i było ok.
Dziś zrobiłam rutynowe usg - od 15 mc karmie piersią dziecko i podejrzewałem zastój. Niestety w drugiej piersi pani dr znalazła zmianę która określiła jako "zła" właściwie była pewna że to źle wygląda i nie pozostawiła mi złudzeń.
W środę prywatnie umówiłam się do Europejskiej szkoły onkologii w Warszawie na Biopsje do dr Rózanskiej.
I tu mam pierwsze pytanie :gdzie warto zrobić badanie? U kogo? Czy 2 tyg po badaniu mogę lecieć samolotem?
I druga kwestia ważniejsza. Nadal karmie synka :( już raz miałam biopsje i z takim opatrunkiem nie wyobrażam sobie tego. Nie mówiąc już o innych aspektach.
Czy ktoś z podejrzeniem nowotworu karmil piersią?
Do biopsji nie wycisze laktacji i nie dostawie dziecka. Nie wiem jak to rozwiązać.
Bardzo proszę o pomoc i o interpretację wyniku.
Z góry dziękuję za pomoc
[ Dodano: 2019-05-02, 16:01 ]
I wynik