Mama dostała skierowanie na radioterapię we wtorek ma umówioną wizytę u lekarza który ma całkowicie teraz przejąć nad nią kontrolę ,to on ma prowadzić mamę w dalszym leczeniu,
jeszcze nie wiemy kiedy rozpoczną się radiacje i ile ich będzie .Wierzę że się uda będzie dobrze , musi być ......
Dzień dobry Wszystkim ,mama idzie na radioterapię na początek dostała pięć,potem lekarz określi jakie zaszły zmiany i co dalej.
Jeśli chodzi o oznaczenie mutacji EGFR nie zostanie wykonana ponieważ jak to określił lekarz w jej przypadku nie zachodzi taka potrzeba. Mama zaczyna w połowie miesiąca,po świętach będzie już po pierwszej sesji radiacjii mam nadzieję że będzie ją dobrze znosiła ,jestem świadoma skutków ubocznych radiacji czy jednak zawsze i u kazdego one występują.
Pozdrawiam serdecznie .
Jeszcze parę dni i mama zacznie radiację,ostatnio kaszle ,ale ciągle twierdzi że czuje się dobrze , martwi się wiem o tym ,pocieszam ją że będzie dobrze,że dałyśmy radę w zeszłym roku kiedy była chora,damy radę i teraz....
Witam serdecznie ! 15 mama miała rozpocząć radjację miała mieć 5 naświetleń w pierwszym cyklu,przesunięto je na 16,dziś jednak okazało się że przesunięto je na 22 kwietnia,nie mogę uwierzyć ,od stycznia nie posunęło się nic w jej leczeniu,
przecież tyle się mówi o tym że w walce z rakiem liczy się czas ,czy moja mama nie zasługuje na leczenie czy to że ma 80 lat dyskwalifikuje ją od szybkiej
interwencji medycznej,nie wiem co myśleć.........?
Nie zapominaj o tym, ze leczenie onkologiczne jest bardzo obciazajace dla organizmu i ze w niektorych sytuacjach moze zabic czlowieka szybciej niz rak.
Dziękuję ! Gdzieś w głębi serca też tak myśle , że może to i lepiej że to wszystko się przeciąga w czasie nigdy niewiadomo co lepsze .Ciągle ta niepewność....
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum