Jeśli jesteś sam do opieki nad Mamą - HD odradzam. Chyba, że pracujesz w domu i możesz się w każdej chwili oderwać.
Jeśli miałbyś kogoś do pomocy - radzę, podobnie jak Marzenka, spróbować z domowym.
W jakiej części Wwy mieszkacie?
PS.: Zapraszam na zloty w Żegiestowie - tam można nas wszystkich poznać
_________________ "Zobaczyć świat w ziarenku piasku, Niebiosa w jednym kwiecie z lasu. W ściśniętej dłoni zamknąć bezmiar, W godzinie - nieskończoność czasu." - William Blake -
Ja pracuję w tzw.terenie - jestem handlowcem,żona - po 12 godzin,
Mama mieszka na Pradze Południe - ul.Grochowska,my w Ursusie.
Dzisiaj bez względu na wszystko lekarz prowadząca wypisuje Mamę do domu.
Zgłoszę Mamę do HD w rejonowej przychodni na ul.Ostrołęckiej, dopóki nie będzie wolnego miejsca w Wołominie.
Jakoś zwolnieniami albo urlopami na żądanie może dociągniemy...
swiatus72,
Przysługuje Ci 14 dni opieki na rok na osobę dorosłą. Jeśli nie pracujesz w weekendy - nie bierz zwolnienia hurtem - rozdziel sobie, w ten sposób wykorzystasz w pełni wszystkie przysługujące dni.
_________________ "Zobaczyć świat w ziarenku piasku, Niebiosa w jednym kwiecie z lasu. W ściśniętej dłoni zamknąć bezmiar, W godzinie - nieskończoność czasu." - William Blake -
Witajcie,
Dzisiaj był dla mnie bardzo ciężki i wyczerpujący nerwowo dzień.
Jednak wszystko zakończyło się dla mojej Mamy naprawdę pomyślnie.
O godzinie 8 rano dostałem telefon,że Mama będzie dzisiaj wypisana,bo jest miejsce w HS Wołomin.W tempie ekspresowym stawiłem się w szpitalu i o godz.12 karetka odwiozła Mamę do Wołomina.Teraz już jestem pewien,że tam będzie miała spokój i co dla mnie najważniejsze:
nie będzie cierpiała.
Wszystkim Wam z całego serca dziękuję za wsparcie przez te wszystkie dni...
Ze szczególną wdzięcznością zwracam się do Ciebie - Madzia70 !
Jeśli ja będę mógł komukolwiek pomóc,czymkolwiek - piszcie - warto!
swiatus72,
Bardzo dobrze się stało Łatwiej Ci będzie funkcjonować, ze świadomością, że Mama jest bezpieczna
Pozdrawiam ciepło
Po kilkutygodniowym pobycie w Hospicjum Księży Orionistów w Wołominie,w dniu 29 maja 2016 roku o godzinie 8.30 rano, odeszła moja Kochana Mama.
Wszystkim,którzy pomagali mi tu na tym forum,całemu zespołowi z Hospicjum chciałbym tą drogą bardzo,bardzo podziękować.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum