Kasiaxxx, z tym jedzeniem to tak jest, że trzeba choremu wytłumaczyć, że jedzenie jest częścią leczenia. Najlepiej, żeby to powiedział lekarz. U nas chirurg powiedział mężowi : Musi pan jeść głową tzn. powiedzieć głowie, że jedzenie jest ważne. No i u nas pomogło.... (chodzi o psychiczne nastawienie), Tym bardziej, gdy brak jest smaku i jedzenie sprawia ból.
Kasiaxxx, a może mleko sojowe (w kartonach w sklepie spożywczym np. czekoladowe) one też są wysokobiałkowe oraz zupy gotowane na mięsie takie konkretne (wysokokaloryczne )
Preparat podobny w składzie do Nutridrinków to Ensure, z doswiadczenia wiem, ze jest o wiele smaczniejszy. Poza tym jest tańszy. Można też spróbować podawać Gerberki dla dzieci, ale dobrze że zjadł jajka, mnie jajka "trzymały" przez całe naswietlania i trochę później
Kasiaxxx,
Jesli chodzi o jedzenie to kazdy podchodzi do tego inaczej to tez zalezy od charakteru czlowieka bo mnie zmuszanie i gadanie w kolko,ze musze jesc i takie marudzenie mi doprowadzalo do furii bo sama sobie zdawalam sprawe,ze musze a co z tego jak nic mi nie wchodzilo i na sile sie nie dalo.Sama jakos po swojemu ze spokojem sobie cos tam wciagalam i zreszta tak mam do teraz prawie nic sie nie zmienilo.A nutri drinki ratuja mnie, pije ich 3-4 dziennie a reszta to dziamdzianie byle czego w sumie i w malutkich ilosciach jak kobieta w ciazy mam przerozniste apetyty tylko ze oczy widza a buzia nie chce.Ale tak jak napisalam uwazam,ze nieraz nadgorliwosc jest gorsza od faszyzmu -tak mawial moj sp.tato i on byl taki sam jak ja.
Dzięki Małgosiu za nazwę tego preparatu podobnego do Nutridrinków...Tak te jajka to jest coś co tata zjada bez krzywienia się z bólu.A tego jedzenia w słoiczkach dla dzieci nie chce ,ale zjada czasem kaszki Bobovita.Pozdrawiam.
Olej lniany z apteki nie ma w sobie żadnych kwasów omega. W ciągu trzech miesięcy od daty produkcji ulegają rozkładowi, mimo przechowywania ich w ciemnej lodówce. A wątpię, by w takich warunkach był gdziekolwiek przewożony i przechowywany. Natomiast siemię lniane jak najbardziej. Zaparzaj i dawaj do picia. Łagodzi dolegliwości w gardle i korzystnie działa na trawienie. I zapamiętaj, że przyjmowanie jakichkolwiek cudownych (a im droższy tym bardziej cudowny) specyfików dostępnych bez recepty ani nas nie zabezpieczy, ani nie wyleczy z raka. Chociaż oczywiście zdrowy tryb życia zmniejszy ryzyko wystąpienia NIEKTÓRYCH nowotworów. Tyle, że aby to osiągnąć, to zdrowo trzeba żyć przez całe życie
_________________ Każdy ma swoje walety i zady
THINK BEFORE YOU SAY SOMETHING STUPID
Normalna sprawa... dlatego warto brać sinupret na rozrzedzenie. Wydzielinę o gęstości butaprenu do tej pory mam w gardle, a od naświetlań minęło ponad 14 miesięcy... Późny odczyn popromienny. Skutki mogą być odczuwalne przez lata.
Dzięki GAZDA za odpowiedz.Dziś mam nowe pytanie:co może być skuteczne na przeczyszczenie?tata wziął już 2 tabletki Radirekx wczoraj wieczorem i nic... w szpitalu dostawał czopki.
Zaparcie powodowane jest zapewne przez środki przeciwbólowe. Pomagają spacery, taki olejek który dawali w szpitalu, niestety nie zakonotowałem nazwy, oraz czopki glicerynowe dostępne w aptece bez recepty. A jeśli chodzi o Radirekx - jeśli Tata wziął 3 tabletki wieczorem, to właśnie rano powinny zadziałać...
Tata dużo się rusza-prawie wcale nie chce leżeć w łóżku.Też tak myślę że to po morfinie te zaparcia.Będę musiała kupić czopki glicerynowe.Pozdrawiam ciepło
Ja odstawiałem morfinę, żeby się... e... no wiesz
Wieczorem ostatnia tabletka, rano jadłem jakieś płatki na mleku, starałem się wypić dużo wody, po czym jeden czopek przeciwbólowy, dwa glicerynowe... nie wyobrażam sobie, jak możecie dzieci rodzić...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum