Witam ponownie!
Od ostatniego mojego wpisu minęło trochę czasu...Obecnie jestem po usunięciu przydatków oraz macicy. Przeszłam też 6 wlewów chemii (jeden kurs). Wyniki obecnie mam jak na razie bardzo dobre..aczkolwiek przyjmuję terapię hormonalną w postaci plastrów i moje pierwsze pytanie dotyczy własnie tej terapii. Jaka jest różnica między plastrami a czopkami?
Moje drugie pytanie dotyczy diety...dbam o to co jem oraz ćwiczę kilka razy w tygodniu a waga ani drgnie. Chciałabym się dowiedzieć czy są w ogóle szanse na to,że stracę na wadze? Jestem również ciekawa czy jest miejsce w którym można odbyć konsultację u dietetyka bez wnoszenia opłaty, ponieważ obecnie mnie nie stać na leczenie prywatne...
Za każdą jedną podpowiedź będę potwornie wdzięczna!
Pozdrawiam Patrycja
Patrycja,
w jakim ośrodku się leczysz? Można skorzystać z konsultacji z dietetykiem w centrach onkologii. Mogę znaleźć namiary, jeśli będę wiedziała, gdzie szukać.
Chciałabym się dowiedzieć czy w sytuacji jeśli jestem prawie rok po chemii i markery z 4,57 (bo takie wyniki miałam przez ostatnie 9 miesięcy) podskoczyły na 7,62 (przy czym wiem,że norma wynosi 35,00 U/ml) powinnam się tym przejmować? Czy jest to zupełnie naturalne?
Jest to raczej zbyt niejednoznaczne do wiążącej oceny - jednorazowy wzrost wartości markera,
mieszczący się daleko poniżej granicy normy, mogący być np. efektem jakiejś infekcji czy stanu zapalnego.
Przy okazji kolejnej wizyty możesz zapytać o to lekarza,
być może uzna on za celowe ponowne oznaczenie wartości tego markera po jakimś czasie dla porównania.
_________________ Solve calceamentum de pedibus tuis: locus enim, in quo stas, terra sancta est [Ex: 3, 5]
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum