Nie wiem gdzie zadać to pytanie, więc spróbuję tutaj.
W tamtym roku kupiliśmy masaż taki na fotel, chyba z magnesami i kamizelkę z wełny i też ma wszyte takie małe płytki( ale nie wiem co to jest)
Teraz pytanie : Czy to prawda,że chory na raka, nie może się masować i chodzić w takiej kamizelce?
Jeżeli ten post nie powinien być tutaj to proszę moderatorów o przesunięcie.
_________________ Bądź uważny, staraj się być szczęśliwy.
Hm, przeczytało to pytanie ponad 50 osób i nikt nic nie odpowiedział.
Nie wiem, czy jest ono tak niemądre , czy na prawdę nikt nic na ten temat nie wie?
czytałam twoje pytanie już wcześniej
powiem ci tak,mój wujek ma raka płuc (zresztą jak połowa rodziny), miał okropne bóle nóg,naprawde okropne, w tym samym czasie do mojego taty przychodził do domku znajomy fizjoterapeuta,masaż kręgosłupa itp,no i mój wujek stwierdził,że on chce takie masaże itp,no ale właśnie ten znajomy powiedział,że nie może wykonać takiego masażu u rakowca,a ponieważ mój wujek jest UPARTY,fizjoterapeuta skonsultował to "kimś" i okazało się,że mógł wykonać jakiś rodzaj masażu,ale bardziej takiego relaksacyjnego,który sporo pomógł i wujek od czasu do czasu zamawia sobie te zabiegi aczkolwiek niezbyt często,jednak twierdzi,że przynoszą mu ulgę
dlatego jestem sceptyczna co do takich kamizelek i innych wynalazków ponieważ nie wiadomo czy pomoże a może zaszkodzić
pozdrawiam
Mnie nie chodzi o masaż ręczny tylko o magnetyczny materac do masażu.
Słyszałam,że jak są magnesy to chory na raka nie może brać takich masaży.
Producent nic na ten temat nie pisze.
[ Dodano: 2011-01-12, 21:05 ]
Masz rację,będzie lepiej jak będą w jednym miejscu,więc proszę przenieś.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum