witajcie! bardzo prosze o interpretacje wyniku usg wezlow chonnych pachwinowych, ktore wykonalam prywatnie. Wiztyte w DCO mam doiero na 14 stycznia oto wynik:
Po strnie lewrj podluzny wezel chlonny z wyrazna hyperechogeniczna wneka o architektonice odcznowej o wymiarach 16,0x4,8 mm
Po stronie prawej podobny wezel chonny z wyrazna hyperechogeniczna wneka o architektonice odczynowej o wymarach 15,3x4,0 mm
Czy ten wynik jest ok?
Witajcie! wczoraj miałam wizyte kontrolna w DCO Wrocław. Wizyta trwała z 5 min lekarz zbadał blizne i powiedział ze wszystko dobrze wyglada kazał obserwowac blizne i tyle, teraz kontrola za 6 miesiecy czy nie powinnam dostac skierowac na badania usg itp?? ostatnio sama prywatnie zrobiłam usg brzucha i pachwin.
Ja prywatnie zrobiłam usg tak dla siebie. Własnie mnie to dziwwi bo usg powinno byc chyba cześciej robione dla dobra pacjeta, widomo rtg nie powinno sie robić zbyt czesto.
agnieszka87,
http://www.onkologia.zale...aki%20skory.pdf str.435-436
Najważniejsze u Ciebie jest kontrolowanie lokalne, czyli blizna i regionalny spływ i regionalne węzły chłonne. Nie od razu "przeskakiwanie" dalej.
Pozdrawiam.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum