Mam pytanie otóż... czy znacie może jakieś.... Fundacje które dofinansowują chociaż 50 % kosztów na jakieś wyjazdy zza granice np. Do Francji, Włoszech?
Damiano18, po pierwsze na wyjazd w jakim celu? Po drugie - jeśli w celu leczenia, to zazwyczaj, w każdej szanującej się fundacji musisz przedstawić dokumentację medyczną, historię choroby i powód dla jakiego leczenie nie może odbyć się w Polsce? Nam również pomogłaby taka wiedza aby udzielić odpowiedzi na twoje pytanie.
Damiano18 napisał/a:
jakieś.... Fundacje które dofinansowują chociaż 50 % kosztów na jakieś wyjazdy
Myślę że wycieczek typowo turystycznych, rekreacyjnych nie finansują żadne fundacje.
Chyba że dla ludzi nieuleczalnie chorych, fundacje typu "Mam marzenie".
Myślę że wycieczek typowo turystycznych, rekreacyjnych nie finansują żadne fundacje.
Chyba że dla ludzi nieuleczalnie chorych, fundacje typu "Mam marzenie".
Hmm... no ja z Fundacji mam Marzenie skorzystałem rok temu ale teraz bardzo żałuję że nie wziąłem wycieczki.... A teraz juz za późno bo skończyłem 18 lat... hmmm....
[ Dodano: 2011-05-17, 23:01 ]
Jeszcze.. jest taka Fundacja " Trzeba Marzyć" Tam jest wprost SUPER!!! Ale tylko dla tych ludzi którzy mieszkają w Woj. Pomorskim ALBO się tam leczyli..... ech tam to maja super! to nawet fundują wycieczki czy np. laptopy, tv... ludziom którzy już ukończyli 18 lat... ale cóż... Fundacja działa tylko w Woj. Pomorskim :(
Chodzi mi oto że... np. chciałbym jechać do południowej Francji ale ze względu na problemy finansowe w domu nie mam takiej możliwości aby pokryć w całości ten wyjazd, właśnie szukałem takich Fundacji jak " Trzeba Marzyc" ale ona tylko działa W Woj. Pomorskim
pojechałbym tam ponieważ chciałbym sie oderwać od tej szarej nudnej rzeczywistości Chociaż 1 raz w moim życiu..
Na co choruje..?
3 lata temu chorowałem na nowotwór złośliwy kości przeszedłem 6 chemioterapii +2 operacje wszczepienie endoprotezy kości wraz z kolanem
Nie wydaje mi się , aby była możliwość finansowania takiego wyjazdu przez jakąkolwiek fundację.
Ale oczywiście możesz próbować, fundacji w Polsce wiele.
Witam! Legitymacja nie daje takich uprawnień. Natomiast karta wydawana jest w ciągu tygodnia od złożenia, o ile na orzeczeniu jest zaznaczony pkt. o spełnianiu przez osobę niepełnosprawną przesłanek określonych w art. 8 ust. 1 ustawy z dnia 20 czerwca 1997 r. Prawo o ruchu drogowym (j t. Dz.U. z 2005 r. Nr 108, poz. 908, z późn. zm.) - dotyczy
Proszę sprawdzić przed pójściem do Zespołu ds orzekania o niepełnosprawności.
Sam jutro odbieram taką kartę.
Pozdrawiam
Fajczarz
gdzie i jakie... dokumenty trzeba złożyć aby otrzymać kartę parkingową abym mógł sobie parkować w miejscach oznaczonych.. "kopertą" ?
U nas czyli w Kielcach składaliśmy w Urzędzie Miejskim w jednostce, zajmującej się wydawaniem kart parkingowych osobom niepełnosprawnym, Idzie się tam z Orzeczeniem o Niepełnosprawności,i 1 lub 2 fotkami oraz gotówką w wysokości 35, 00 pln, a następnie do Oddz. Miejskiego Zarządu Dróg i Mostów do jednostki sprzedającej bilety parkingowe.. tam przedstawiamy kartę parkingową, wpłacamy 10 zł i na cały rok mamy bezpłatne parkowanie i to nie tylko na "kopertach"
[ Dodano: 2011-09-01, 21:28 ]
fajczarz napisał/a:
Natomiast karta wydawana jest w ciągu tygodnia od złożenia, o ile na orzeczeniu jest zaznaczony pkt. o spełnianiu przez osobę niepełnosprawną przesłanek określon
Kartę parkingową otrzymałam tak jak wcześniej pisałam w ciągu 10 minut - przy mnie od ręki karta była przygotowana, w U.M w oddz wydawania kart parkingowych osobom niepełnosprawnym
_________________ "...Są dni których nie powinno być"
Jest na świecie taki rodzaj smutku, którego nie można wyrazić łzami. Nie można go nikomu wytłumaczyć. To nie miłość - lecz choroba bliskiej osoby
"Życie jest trudną lekcją, której nie można się nauczyć. Trzeba ją przeżyć" Stefan Żeromski
asereT
Pisałem już o tym tu na forum, można by scalić temacik
[ Komentarz dodany przez Moderatora: absenteeism: 2011-09-06, 19:42 ] Jak znajdziesz swoje posty, jakie mamy przenieść, to nie ma sprawy. Ciężko teraz przeczytać 118 Twoich postów, żeby wyłapać te stricte o karcie parkingowej
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum