1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: Guz Askina w opłucnej co to za raczysko POMOCY !!!! |
wiki
Odpowiedzi: 136
Wyświetleń: 53230
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2010-08-04, 19:12 Temat: Guz Askina w opłucnej co to za raczysko POMOCY !!!! |
Tak mi przykro...
[*] [*] [*] |
wiki
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2010-08-03, 11:43 Temat: Guz Askina w opłucnej co to za raczysko POMOCY !!!! |
... i jeszcze koniecznie zapiszcie tatę do hospicjum. Z naszego doświadczenia mogę tylko napisać, że nasza p. dr i pielęgniarka to chodzące po ziemi Anioły
buziol dla ciebie i Taty, wiki |
wiki
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2010-08-03, 11:29 Temat: Guz Askina w opłucnej co to za raczysko POMOCY !!!! |
Witaj padrone33
Mojemu tatce zbiera się płyn w jamie brzusznej i pomimo tego, że na poczatku (w marcu) lekarze uwarzali, że ma przed soba 2 tygodnie życia, zawalczyliśmy i teraz tatko znowu pojechał do szpitala na odbarczanie. Po prostu wzywamy karetkę, oznajmiamy, że ma duszności z powodu wodobrzusza nowotworowego i trzeba go przetransportować na SOR. Mieszkamy na 3 piętrze i tatko jest znoszony i wynoszony do mieszkania, pomimo tego, ze po mieszkaniu chodzi. Ale wiadomo, że w takich sytuacjach stres może spowodować duszności, albo ich nasilenie
Lekarze przepisali też morfinę, bo podobno pomaga przy dusznościach. I tak tatko już 6 miesiąc walczy z choróbskiem. W międzyczasie wywalczyliśmy laparoskopię, badania IHC i może jakąś nawet leciutką chemię dostanie, bo chce być leczony, ale też słabiutki i wyniszczony jest No zobaczymy, ale walczyć trzeba na wszystkich frontach i być przy bliskiej nam osobie.
Pozdrawiam, wiki |
|
|