1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: Niebolesne węzły po lewej stronie szyi i nad obojczykiem |
warrlady
Odpowiedzi: 14
Wyświetleń: 8512
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2016-05-11, 13:43 Temat: Niebolesne węzły po lewej stronie szyi i nad obojczykiem |
Róża1234 dziękuję za informację ja też mam Hashimoto.
Ponad rok temu miałam biopsję obu płatów tarczycy i na szczęście nic niepokojącego (poza komórkami potwierdzającymi stan zapalny hashi) nie znaleziono. Rok temu węzeł się powiększył. Kazano obserwować. Pół roku temu na usg wymiary niewielkie, bo 6mm, ale twardy i niebolący jak wcześniej. Kazano obserwować. Ostatnie usg to węzły nadobojczykowe po obu stronach powiększone a lewy (ten, który powiększony od roku) jest dwa razy taki. Ponadto powiększone węzły szyjne i żuchwowe. Wyglądają na zapalne, więc mam obserwować dalej. Żadnego pokierowania na dalsze badania.
Moja Gabi30 (tutejsza forumowiczka, kochana kobieta, moja przyszywana starsza siostra) pokierowała mnie troszkę, co dalej mam robić. Będę działać prywatnie.
monik życzę zdrowia, zdrowia i jeszcze raz zdrowia. Przepraszam, że Ci paskudzę wątek. |
Temat: Niebolesne węzły po lewej stronie szyi i nad obojczykiem |
warrlady
Odpowiedzi: 14
Wyświetleń: 8512
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2016-05-11, 09:24 Temat: Niebolesne węzły po lewej stronie szyi i nad obojczykiem |
Róża1234 mogłabyś powiedzieć, do którego centrum wysłano Cię z węzłem na wycięcie?
Jestem po usg węzłów i mam powiększone nadobojczykowe, szyjne z lewej strony i podżuchwowe.
Nadobojczykowy powiększył się i stwardniał rok temu. Pół roku temu był nadal twardy, niebolesny, ale nadal dość mały, bo koło 6mm.
Ostatnie usg pokazało, że jest dwa razy taki i kolejne się pojawiły powiększone.
Mam nadzieję, że to zapalne. Radiolog tak stwierdził i kazał się tym nie martwić i obserwować.
Jednak Twój post dał mi do myślenia.
Pozdrawiam |
|
|