1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22

2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.

DUM SPIRO-SPERO Forum Onkologiczne Strona Główna

Logo Forum Onkologicznego DUM SPIRO-SPERO
Forum jest cz?ci? Fundacji Onkologicznej | przejdź do witryny Fundacji

Czat Mapa forum Formularz kontaktowyFormularz kontaktowy FAQFAQ
 SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  AlbumAlbum
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
Znalezionych wyników: 2
DUM SPIRO-SPERO Forum Onkologiczne Strona Główna
Autor Wiadomość
  Temat: Nowotwór mojej mamy
tam-tam-taram

Odpowiedzi: 29
Wyświetleń: 12937

PostDział: Nowotwory płuca i opłucnej   Wysłany: 2013-07-05, 19:41   Temat: Nowotwór mojej mamy
ania.dalek,

twoj post jest dramatyczny. Naprawde smutne jest to, co piszesz.

Czy twoja mama wie o swojej sytuacji?

Niestety, palenie tytoniu, jak sama wiesz, jest szalenie niebezpieczne i moze byc przyczyna raka pluca, ktory juz sam w sobie rokuje zle, niestety, bo najczesciej wykrywa sie go w stadium bardzo zaawansowanym, kiedy wlasciwie nie ma juz szans na wyleczenie.

Niemniej to nie oznacza, ze nie ma szans na leczenie - jest chemioterapia paliatywna, jest radioterapia - to bardzo wazne, aby walczyc o zycie, chocby krotkie, ale jednak! Zawsze warto!

I pamietaj, ze sa leki na bol. Jest Poradnia Leczenia Bolu, sa lekarze specjalisci medycyny paliatywnej. Nie poddawaj sie!
  Temat: Nowotwór mojej mamy
tam-tam-taram

Odpowiedzi: 29
Wyświetleń: 12937

PostDział: Nowotwory płuca i opłucnej   Wysłany: 2013-07-05, 17:18   Temat: Nowotwór mojej mamy
ania.dalek,

ja od siebie dodam, ze sytuacja jest zla, a nawet bardzo zla. Guz jest spory, do tego sa przerzuty odlegle. Nie ma szans na wyleczenie, przykro mi.
Jezeli masz jakies konkretne pytania, pytaj, wtedy bedzie nam latwiej odpowiedziec.

Niemniej wydaje mi sie, ze twoja mama absolutnie nie powinna cierpiec z bolu. Skoro lek przestaje dzialac po jakims czasie, musisz o tym poinformowac lekarza, aby dobral odpowiednie leki i nie bolalo wcale. Jest to mozliwe!

Skocz do:  

logo

Statystki wizyt z innych stron