1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: Zmiany meta w wątrobie |
tam-tam-taram
Odpowiedzi: 31
Wyświetleń: 20824
|
Dział: Nowotwory przewodu pokarmowego Wysłany: 2015-04-01, 21:03 Temat: Zmiany meta w wątrobie |
zuzia_sz,
Cytat: | Lekarz przy badaniu per rektum nie wyczuł guza. Czy to jest możliwe przy powyższym wyniku USG? |
Nie wiem, jak lekarz badal per rectum, niemniej sam wynik USG nie jest zbyt dokladny do oceny odbytnicy. Tu potrzebna TK brzucha i miednicy i kolonoskopia.
W USG jest mowa o guzie 9cm! To bardzo duzy guz.
Cytat: | Kazał łykać w przypadku bólu łykać tabletki przeciwbólowe - nie dał recepty, od rodzinnego mamy Poltram Combo |
Lekarz onkolog, a tym bardziej rodzinny nie jest specjalista w przypadku leczenia bolu nowotworowego. Nie daj sobie wmowic, ze musi bolec. Nic nie musi bolec, sa na to leki i trzeba je stosowac.
Poki co, nie ma wyniku hist.pat., niemniej nie mozna czekac, az bedzie tak bolalo, ze czlowiek nie moze wytrzymac! Niemniej nie wiem, jak to wyglada w praktyce, bez diagnozy.
Moze ktos cos podpowie?
I jeszcze jedno:
Absolutnie nie powinnas sie czuc winna. Twoj ojciec to dorosly czlowiek i robi to, co chce. Przeciez nikogo nie zmusisz do badania. Ludzie starsi maja mentalnosc, ktorej ja nie rozumiem: nie pojde do lekarza, nie, bo nie.
Jestes dobra corka - martwisz sie, duzo pomagasz. |
|
|