1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: leiomyosarcoma |
poli
Odpowiedzi: 10
Wyświetleń: 12331
|
Dział: Mięsaki, nowotwory układu kostnego Wysłany: 2011-04-13, 06:35 Temat: leiomyosarcoma |
dorotamm, przykro mi.
Na pewno znajdziesz na forum dużo informacji odnośnie opieki paliatywnej, wsparcie i pomoc też. Pisz do nas, jeśli będziesz miała jakiekolwiek pytania. Trzymajcie się! Uściski! |
poli
|
Dział: Mięsaki, nowotwory układu kostnego Wysłany: 2011-04-08, 17:11 Temat: leiomyosarcoma |
dorotamm, cieszę się, ze choć trochę mogę pomóc.
Jeśli chodzi o USG, ja po każdym badaniu USG przed operacją miałam podejrzenie guza jajnika, a jednak był to guz macicy ( leiomyosarcoma właśnie), który po prostu tak zasłaniał jajnik. Być może u mamy jest podobna sytuacja, tego nie wiemy...
Jeszcze zapytam - czy było wykonywane jakieś badanie płuc - rentgen lub tomografia?
Powinnyście teraz z wszystkimi wynikami udać się na konsultację do Centrum Onkologii.
Tutaj znajdziesz wątek Violi, która aktualnie jest w trakcie chemioterapii.
Pozdrawiam. |
poli
|
Dział: Mięsaki, nowotwory układu kostnego Wysłany: 2011-04-08, 14:54 Temat: leiomyosarcoma |
dorotamm napisał/a: | Rozpoznanie: inermediate grade leiomyosarcoma ( indeks mitotyczny 16/10 HPF )
konieczna kontrola narządu rodnego oraz miednicy małej. | jest to mięsak gładkokomórkowy, wywodzący się z komórek mięśni gładkich, dlatego wydaje mi się, że bardziej od jajnika podejrzana jest macica.
dorotamm, jak najbardziej zgłoś się na konsultacje do onkologa w Gliwicach i to szybko. Czy masz jeszcze jakieś wyniki, które możesz tu przepisać, lub załączyć? W jakim wieku jest mama? Czy jej kiepska kondycja wynika z jeszcze innych chorób? Czy to mogło być czynnikiem, że nie zalecono chemioterapii?
Bardzo mi przykro, ale jak na pewno zdajesz sobie sprawę, sytuacja jest poważna, stwierdzono rozsiew choroby - mięsaka o wysokiej złośliwości, a nie stwierdzono ogniska pierwotnego. Życzę wam dużo sił. |
|
|