Autor |
Wiadomość |
Temat: Rak jajnika graniczny z komponentem złośliwym |
pawell
Odpowiedzi: 8
Wyświetleń: 10540
|
Dział: Nowotwory piersi i ginekologiczne Wysłany: 2014-10-16, 15:04 Temat: Rak jajnika graniczny z komponentem złośliwym |
Dziękuję za odpowiedzi. Udało nam się zrobić te badania ostatecznie we Wrocławiu. Czas oczekiwania podobny.
Poniżej wklejam opis:
Czytając wnioski rozumiem, że badania nie potwierdziły wznowy?
Czy inne opisane zmiany nie powinny budzić naszego niepokoju?
Jak powinien wyglądać dalszy proces leczenia, konsultacji i kontroli ?
Jak zawsze dziękuję z góry za Waszą mertytoryczną pomoc
[ Komentarz dodany przez Moderatora: alaslepa: 2014-10-17, 09:30 ]
Proszę o dodawanie wyników badań w formie załączników.
[ Komentarz dodany przez Moderatora: Richelieu: 2014-10-17, 19:44 ]
Poprawiłem załączniki - prośba j.w.
|
pawell
|
Dział: Nowotwory piersi i ginekologiczne Wysłany: 2014-09-30, 17:18 Temat: Rak jajnika graniczny z komponentem złośliwym |
Witajcie ponownie,
moja mama zakończyła chemię w sierpniu, 12 września miała badanie TK, skan poniżej:
Jak widać niestety lekarz wykrył jakieś zmiany na wątrobie, chociaż był zdziwiony i stwierdził, że 'wydaje się to trochę za wcześnie na przerzuty'. Niemniej jednak dziś wypisał mamie skierowanie na badanie PET/CT.
Mama się trochę podłamała. Czas oczekiwania to około 2 miesiące. Chciałbym to przyśpieszyć stąd prośba do Was o informacje gdzie najszybciej można takie badanie wykonać w Polsce (a najlepiej we Wrocławiu )?
Co sądzicie o tych wynikach? Jak powinien wyglądać dalszy proces leczenie w przypadku potwierdzenia przerzutów?
Dziękuję z góry za Waszą pomoc. |
pawell
|
Dział: Nowotwory piersi i ginekologiczne Wysłany: 2014-03-31, 20:44 Temat: Rak jajnika graniczny z komponentem złośliwym |
Dziękuję serdecznie za odpowiedź. Z tego, co wiem, lekarz wykonujący zabieg był zaskoczony tym, że badanie śródoperacyjne jet dodatnie - sam torbiel nie wyglądała na podejrzaną, a poza nią również nie było widać nic podejrzanego. |
pawell
|
Dział: Nowotwory piersi i ginekologiczne Wysłany: 2014-03-30, 16:39 Temat: Rak jajnika graniczny z komponentem złośliwym |
Witajcie na forum,
Mojej mamie (54 l) badaniem USG wykryto torbiel jajnika, jednak badanie śródoperacyjne wykazały postać graniczną guza jajnika oraz podejrzenie raka śluzowego.
Bardzo proszę o pomoc w interpretacji wyników i określenia rokowań.
W skrócie: mamie zalecono 6 razy chemię PXL + CBP braną co 21 dni, z tego powodu, że podczas operacji torbiel częściowo pękła. Jakie mogą być skutki takiego pęknięcia?
Poniżej załączam historię leczenia.
Wyniki badań przed operacją:
Karta informacyjna:
Przebieg operacji:
Badanie histopatlogiczne:
Będę bardzo wdzięczny za wszelkie informacje.
Na co zwrócić uwagę podczas leczenia i konsultacji.
Martwi mnie bardzo opisane pęknięcie guza w trakcie operacji. |
|