1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: Nowotwór jelita grubego i prostaty |
marzena66
Odpowiedzi: 15
Wyświetleń: 7900
|
Dział: Opieka paliatywna Wysłany: 2016-07-20, 16:37 Temat: Nowotwór jelita grubego i prostaty |
Tysia44,
Przyjmij wyrazy współczucia |
marzena66
|
Dział: Opieka paliatywna Wysłany: 2016-07-10, 18:07 Temat: Nowotwór jelita grubego i prostaty |
Tysia44 napisał/a: | Mam jeszcze dylemat czy taki stan kwalifikuje do opieki stacjonarnej ? |
Lekarz powinien podjąć decyzję, bo widzi pacjenta. Ja tylko mogę gdybać. Jeśli tato jest bardzo słaby to przyjmą jak będzie wolne miejsce. A tato tego chce?, bo nie zawsze pacjenci chcą do Hospicjum.
Tysia44 napisał/a: | czy anemia może ustąpić ,albo chociaż się ustabilizować po otrzymanych transfuzjach? |
Na jakąś chwilę tak ale może niestety nawracać.
Tysia44 napisał/a: | tata zdaje sobie sprawę z choroby, mam wrażenie , że pomału się z nami żegna. |
Dlatego warto poświęcić tacie czas, być z Nim, On teraz potrzebuje Was a Wy Jego, bo te chwile kiedyś się skończą i trzeba te wspólne chwile pielęgnować.
Wszyscy tutaj rozumiemy Twój ból, przeszliśmy/przechodzimy to samo.
pozdrawiam |
marzena66
|
Dział: Opieka paliatywna Wysłany: 2016-07-10, 16:50 Temat: Nowotwór jelita grubego i prostaty |
Tysia44,
Witaj na forum.
Czy oczekujesz od nas jakiś informacji, masz pytania oprócz tego jednego
Tysia44 napisał/a: | czy mamy już myśleć o Hospicjum stacjonarnym? |
To już zależne jest od Was. Możecie opiekować się tatą w domu przy pomocy HD lub umieścić tatę w HS jeżeli Wasze możliwości w opiece nad tatą są w jakiś sposób niemożliwe. Trzeba się zorientować w Hospicjum czy przyjmą tatę, my Ci nie odpowiemy, bo nie wiemy jaki jest u Was czas oczekiwania na miejsce w hospicjum. Jeśli chcecie tam tatę umieścić to na pewno trzeba z Nimi już przeprowadzić rozmowy.
Tysia44 napisał/a: | zapytaliśmy co robić w razie bólu to usłyszeliśmy żeby wzywać pogotowie |
Pamiętaj, że to będzie tylko doraźna pomoc, jeśli tatę boli lub dojdzie do ciągłych bóli to tato musi być zabezpieczony na stałe w odpowiednio dobrane leki przez lekarza. Pogotowie nie będzie przyjeżdżać co chwilę/codziennie żeby uśmierzyć ból, od razu Wam powiedzą, że musicie mieć lekarza, który o tatę zadba i tu będą mieli na myśli HD, bo jeśli będzie to HS to problemu nie ma, Oni zabezpieczą tatę przed cierpieniem
pozdrawiam |
|
|