1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: Gruczolakorak płuca z przerzutami do mózgu - rokowania??? |
kubanetka
Odpowiedzi: 18
Wyświetleń: 21397
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2010-12-29, 12:26 Temat: Gruczolakorak płuca z przerzutami do mózgu - rokowania??? |
billyb napisał/a: | do wyrażenia wątpliwości, czy Twojej mamie pozostało wiele czasu |
niestety wiele w tym przypadku, to może będzie rok, może mniej.
W moim przypadku w momencie gdy usłyszałam diagnozę pół roku traktowałam w kategorii cudu. Dlatego tak to ujęłam.
Ale należy pamiętać, że nikt z nas nie może 100% wyrokować - są statystyki, które z reguły się sprawdzają, ale mam nadzieję, że nie zawsze.
Jest to nieuleczalna choroba, ale mam nadzieję, że uda się ukraść jeszcze trochę czasu. |
Temat: Gruczolakorak płuca z przerzutami do mózgu - rokowania??? |
kubanetka
Odpowiedzi: 18
Wyświetleń: 21397
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2010-12-29, 08:41 Temat: Gruczolakorak płuca z przerzutami do mózgu - rokowania??? |
Witaj,
Bardzo mi przykro, że Was również dotknęła choroba. Niestety z tego co mi wiadomo, Gruczolakorak jest typem nowotworu o dużej złośliwości, co tłumaczy szybki nawrót przerzutów w mózgu.
Przerzuty do mózgu zawsze źle rokują - jest to narząd krytyczny. Jednak istenieją metody leczenia, które dają jeszcze trochę czasu ile???
Jeśli teraz zastosowane będą naświetlania, to powinny pomóc w wyrwaniu jeszcze wielu wspólnych dni.
Trzymaj sie mocno, napewno ciężko przeżyłaś , wiem coś o tym. |
|
|