1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: Rak krtani płaskonabłonkowy rogowaciejący |
kmis757
Odpowiedzi: 8
Wyświetleń: 7567
|
Dział: Nowotwory tarczycy, głowy i szyi Wysłany: 2015-12-26, 17:40 Temat: Rak krtani płaskonabłonkowy rogowaciejący |
jablonska08 napisał/a: | Nie może leżeć, ponieważ wtedy odkrztusza flegmę. |
Na zalegająca wydzielinę, która daje nam uczucie kluch w przełyku, po radioterapii; Tussicom 2 razy dziennie - rano w i w południe.
Przełyk goi się nawet kilka miesięcy. U mnie była dieta bardzo ostra; przez rok: bez soli, przypraw (z wyjątkiem ziół), zakaz zimnego i gorącego. Podrażniać może wszystko; słodkie, miód, soki i owoce lub ich zawartość w napojach. Np pomidory bardzo podrażniają przełyk, uszkodzony po 'lampach'. Jak to mówiła Pani Laryngolog w DCO na kontrolach: nawet jeden plasterek pomidora lub wędliny powoduje podrażnienie. Podrażnienie przełyku może być powodem odkrztuszanie u taty.
Co do chrypki, to może to być wynik uporczywego odkrztuszania. Może wystąpić kłopot z mówieniem, ale jest to zawsze przejściowe. Wszystkie skutki uboczne, mogą pojawiać się i znikać, nawet przez wiele miesięcy po zakończonym leczeniu.
Ps. Każdy przypadek jest inny, ja stosowałem się do zaleceń, które znajdziesz w moim wątku. |
|
|