Autor |
Wiadomość |
Temat: zna ktoś objawy raka migdałków |
hunter5556
Odpowiedzi: 18
Wyświetleń: 30055
|
Dział: Choroba nowotworowa / pacjent onkologiczny Wysłany: 2012-07-24, 21:38 Temat: rak migdałka objawy |
Witam
ponad rok temu zauważyłem mały guzek na migdale ani nie boli ani nie powiększa się bardzo się boje ze to rak
jakie jest prawdopodobieństo za taki guzek nie rosnący cały czas moze byc rakiem
śledze wątki z rakiem migdałka ponieważ bardzo sie obawiam tej choroby mzoe troche jestem znerwicowany poeniwaz przesłże leczenie raka tarczycy brodawkowatego oraz tata jakis czas temu zmarł na raka wogole boje się iść do lekarza w tej wkestii
Niby byłem o laryngologa przed usunięciem tarczycy i po zabiegu w centrum onkologi ( badanie głośni)
i zaden z nich nie doczepiał się tego migdałka
moze to jest po rpzelwekłym elczeniu gardła (migdałków) jak byłm mały czyli jakieś 10 czy 12 lat temu
wogole jak szybko rozrasta się ten typ nowotwrou?
przepraszam za błędny w pisowni i wogole za fatygę
Mat 23 lata
[ Komentarz dodany przez Moderatora: absenteeism: 2012-07-24, 22:47 ]
Kolejny raz scalam wątek dotyczący tej samej sprawy. Następnym razem - ostrzeżenie. |
hunter5556
|
Dział: Choroba nowotworowa / pacjent onkologiczny Wysłany: 2011-10-16, 00:38 Temat: zna ktoś objawy raka migdałków |
co do tarczycy ma tylko biopsje oepracje mamw grdniu ale ten tym raka rzadko daje przerzuty a mój w dodatu jest wcześnie odkryty dokąłdniej w osobnym wątku opisałem to |
hunter5556
|
Dział: Choroba nowotworowa / pacjent onkologiczny Wysłany: 2011-10-16, 00:36 Temat: zna ktoś objawy raka migdałków |
w biopsji jest napisane nieliczne terycoś tam..... typu caricoma papillare
należy dokonać dalszej diagnostyki
wątpie żeby był to przerzut lekarz powiedział ze to odkryty rak bardzo wcześnie, a pzoa tym ten typ raka jest najłagodniejszy przerzty są abrdzo rzadko już w zaawanspowanym stanie,
będe miałw w grudni zabieg więc wtedy się przekoanmy na 100 co to jest a bipsję i tak weryfikją w gliwicach jeszcze. guzek ma wymairy ok 9mm na 12mm torbielowaty
węzły chłonne niepowiększone |
hunter5556
|
Dział: Choroba nowotworowa / pacjent onkologiczny Wysłany: 2011-10-16, 00:30 Temat: zna ktoś objawy raka migdałków |
założyłem osobny wątek, cytuję tylko swoje włąsne rozpoznanie bo nie byłem jeszcze lekarza |
hunter5556
|
Dział: Choroba nowotworowa / pacjent onkologiczny Wysłany: 2011-10-16, 00:28 Temat: zna ktoś objawy raka migdałków |
Witam
proszę o przedstawienie, jeżeli ktoś zna objawy raka migdałka podniebienia
pytam bo zaważyłem siebie takie zmiany jak:
mały guzek do 5mm
malutkie dziudzkina migdałku
jest on tak jakby powiekszony może o 10% od lewego
nie czuję bólu,
miłęgo dnia
Mateusz |
hunter5556
|
Dział: Choroba nowotworowa / pacjent onkologiczny Wysłany: 2011-10-16, 00:22 Temat: zna ktoś objawy raka migdałków |
ok sorry może trochę histeryzuję, założę odpowiedni temat odnośnie objawów tej choroby.
Życzę zdrowia,.
ps według mnie nowotwory to głupie choroby, powinni ich zakazać :):):):):):):):):) |
hunter5556
|
Dział: Choroba nowotworowa / pacjent onkologiczny Wysłany: 2011-10-16, 00:04 Temat: zna ktoś objawy raka migdałków |
pytam tylko bo się stresuję tą zmianą na migdałku , przed wizyta lekarza chcę się "doedukować" ten wrzód na migdałku to rana jakaś czy co??
[ Dodano: 2011-10-16, 01:06 ]
a poza tym wykryli mi raka brodawkowego tarczycy więc jestem już przeczulony na tym tle |
hunter5556
|
Dział: Choroba nowotworowa / pacjent onkologiczny Wysłany: 2011-10-15, 23:58 Temat: zna ktoś objawy raka migdałków |
99 % to rokowanie raka migdałka i jak wygląda wrzodziejąca zmiana na migdałku????
jest on z tyłu taki chropowaty trochę teraz czuje go bo "macam" tam sobie co chwila
[ Dodano: 2011-10-16, 01:01 ]
a i węzły chłonne na szyi mam ok bo miałem usg tarczycy parę dni temu |
hunter5556
|
Dział: Choroba nowotworowa / pacjent onkologiczny Wysłany: 2011-10-15, 23:41 Temat: rak migdałka |
Witam
jakie są objawy raka migdałka
zaważyłem na moim migdałku malutki guzek do 5mm nie czuję bólu.
Jak wygląda wrzodziejąca zmiana na migdałku, pytam bo wiem że to główny objaw tej choroby.
ps Jakie są rokowania dla raka migdałka |
|