1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: Znamię barwnikowe wynik badania histopatologicznego |
hortensja1982
Odpowiedzi: 7
Wyświetleń: 4285
|
Dział: Nowotwory złośliwe skóry, czerniaki skóry i oka Wysłany: 2020-06-18, 11:58 Temat: Znamię barwnikowe wynik badania histopatologicznego |
Dziękuję Wam bardzo za odpowiedzi.
Pozdrawiam serdecznie i życzę zdrowia. |
hortensja1982
|
Dział: Nowotwory złośliwe skóry, czerniaki skóry i oka Wysłany: 2020-06-11, 09:04 Temat: Znamię barwnikowe wynik badania histopatologicznego |
Rozpoznanie histopatologiczne
Naevus pigmentosus dermalis
Opis makroskopowy
Skóra 0.4x0.6cm z przebarwieniem 0.1cm w centrum
To cały wynik,nie ma też napisane czy zmiana wycięta w całości. Napisałam maila do tego labolatorium
i czekam na odpowiedź profesora odnośnie czy wycięte w całości,może przy zwykłych znamieniach nie
ma konieczności tego dopisku? |
hortensja1982
|
Dział: Nowotwory złośliwe skóry, czerniaki skóry i oka Wysłany: 2020-06-09, 23:26 Temat: Znamię barwnikowe wynik badania histopatologicznego |
Witam
Kilka dni temu odebrałam wynik wyciętego znamienia.Był to pieprzyk ok 2mm,ostatnimi miesiacami ciemniejący w środku. Według dermatologa znamię dysplastyczne i tak napisała na skierowaniu.Czy rozpoznanie histopatologiczne może być zwykłym znamieniem barwnikowym? Pomimio ,że dermatolog określiła je jako atypowe? Wydaje mi się,że chirurg skierowanie opisał jako znamię barwnikowe i tyle.
Mam jeszcze jedno pytanie.Czy kojarzycie patomorfologa Dariusza Lange z Gliwic,jest dobrym specjalistą?
Będę ogromnie wdzięczna za odpowiedź.
Pozdrawiam
M. |
|
|