1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: Zmiany w piersi |
gaba
Odpowiedzi: 29
Wyświetleń: 8020
|
Dział: Nowotwory piersi i ginekologiczne Wysłany: 2016-11-09, 13:23 Temat: Zmiany w piersi |
Nie miałam zamiaru zniechęcać Cię do forum, po prostu widzę konieczność uporządkowania tego wszystkiego (patrz: lekarz się nie przedarł przez moje wyniki). Musisz się nauczyć klarownie przedstawić Swój problem w ciągu 30 sek i w ciągu następnych 15 sprecyzować czego w tym momencie oczekujesz od lekarza. To jak najbardziej serio rada. I druga również serio rada to: nie przepraszaj ciągle za wszystko, tylko najpoważniejsze przewinienia wymagają przeprosin. |
Temat: Zmiany w piersi |
gaba
Odpowiedzi: 29
Wyświetleń: 8020
|
Dział: Nowotwory piersi i ginekologiczne Wysłany: 2016-11-09, 08:35 Temat: Zmiany w piersi |
Po pierwsze rak też może boleć.
Po drugie lekarzowi nie należy popuszczać i ma on wyjaśnić wszystko, nie trzeba się kłócić - wystarczy siedzieć spokojnie i pytać o swoje ignorując wyraźne sugestie dotyczące końca rozmowy.
Po trzecie to przećwicz jasne przedstawienie swojej sprawy - napisz sobie wszystko na jednej stronie (raczej niepełnej) maszynopisu, przeczytaj wielokrotnie i wycyzeluj. Bo w Twojej relacji tutaj jest wiele nieporządku i niejasności, jeżeli tak samo relacjonujesz u lekarza to się nie dogadacie. Wiem że to lekarz jest tym który powinien porządkować sprawy, ale w praktyce to Tobie zależy i to Ty powinnaś włożyć w to trochę pracy.
Po czwarte z Twoich opisów wynika że jedyna zmiana podejrzana i pilna do diagnostyki to ta opisana jako policykliczna w P2 (z pierwszego usg) czy masz wynik jej biopsji? Jeżeli to włókniak to spokojnie czekaj na wizytę i w międzyczasie uporządkuj swoją wiedzę o każdej z tych zmian. |
|
|