Autor |
Wiadomość |
Temat: czy to już czas? |
emila2407
Odpowiedzi: 16
Wyświetleń: 11935
|
Dział: Opieka paliatywna Wysłany: 2015-03-28, 20:56 Temat: czy to już czas? |
Dziękuję trochę się uspokoiłam bo chusteczki są czyste,gorzej z jedzeniem .Dzisiaj przybłąkał się jeszcze katar ale damy sobie z nim radę. |
emila2407
|
Dział: Opieka paliatywna Wysłany: 2015-03-28, 20:38 Temat: czy to już czas? |
Witam ,mam jedno pytanie bonie do końca rozumiem opis badania histopatologicznego ,a mianowicie w wydzielinie z drzewa oskrzelowego stwierdza się elementy krwi obwodowej .Czy ktoś może mi to wyjaśnić? |
emila2407
|
Dział: Opieka paliatywna Wysłany: 2015-03-27, 20:08 Temat: czy to już czas? |
Dzisiejszy dzień trochę lepiej,nie wiem może to wizyta księdza.Mama nie chce plastrów ,na razie silniejsze przeciwbólowe-trochę pomagają.Zaczęłam być przy niej,a nie wyszukiwać objawów-jest mi łatwiej .Złapałam się na tym ,że myślę ,iż był to przejściowy kryzys.Ogólne wyniki mama ma w normie tylko Aspat-58,8,kolejne w poniedziałek-zobaczymy.Nie mogę patrzeć jak przychodzą się żegnać-jutro przyjedzie mamy brat .Dziękuję za wsparcie ,najtrudniej jednak z dziećmi-Olek to żywioł trudno go okiełznać a mama potrzebuje spokoju. |
emila2407
|
Dział: Opieka paliatywna Wysłany: 2015-03-26, 22:30 Temat: czy to już czas? |
Diagnoza:rak płuca płaskonabłonkowy z przerzutami do wątroby i węzłów chłonnych nadobojczykowych lewych i podżuchwowych prawych .Mama zasnęła ,ja po prostu się boję.Jak żyć gdy obok ktoś gaśnie a z drugiej strony słychać śmiech dwulatka?Jak to ze sobą pogodzić?
[ Dodano: 2015-03-27, 06:18 ]
Mama wstawała w nocy,teraz znowu zasnęła,ja już nie mogę spać.Tyle myśli kłębi się w głowie.Nie wiem dokładnie co oznacza rozpad guza-bo w usg :guzy z cechami rozpadu. |
emila2407
|
Dział: Opieka paliatywna Wysłany: 2015-03-26, 19:16 Temat: czy to już czas? |
Z mamą będziemy w domu.Hospicjum domowe mam nadzieję,że pomoże.Właśnie wróciłam od lekarza z lekami przeciwbólowymi .Mama zaczyna się chyba orientować.Jutro rano przyjdzie ksiądz,poczekamy z plastrami do jutra
[ Dodano: 2015-03-26, 19:29 ]
Do głównych objawów zaliczyć mogę utratę apetytu,nudności-lekarz wyjaśnił mi że nie związany z lekami tylko niewydolność wątroby,ogólne zmęczenie oraz kolor skóry zmienia się na żółty.A wszystko przez ostatnie usg-cechy progresji mogliśmy tego uniknąć? |
emila2407
|
Dział: Opieka paliatywna Wysłany: 2015-03-26, 16:45 Temat: czy to już czas? |
nie jesteśmy w domu do hospicjum mamy zgłosić się w poniedziałek zdążymy? |
emila2407
|
Dział: Opieka paliatywna Wysłany: 2015-03-26, 16:32 Temat: czy to już czas? |
nie wiem jak zacząć lekarz powiedział że mama nie przeżyje tygodnia jak dalej żyć zaczęło się 29 stycznia diagnoza rak płuc z przerzutami do wątroby i węzłów chłonnych mówili że miesiące a teraz dni mama nie wie |
|