1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22

2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.

DUM SPIRO-SPERO Forum Onkologiczne Strona Główna

Logo Forum Onkologicznego DUM SPIRO-SPERO
Forum jest cz?ci? Fundacji Onkologicznej | przejdź do witryny Fundacji

Czat Mapa forum Formularz kontaktowyFormularz kontaktowy FAQFAQ
 SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  AlbumAlbum
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
Znalezionych wyników: 39
DUM SPIRO-SPERO Forum Onkologiczne Strona Główna
Autor Wiadomość
  Temat: Rak jelita grubego - brak apetytu
asia77

Odpowiedzi: 90
Wyświetleń: 29962

PostDział: Nowotwory przewodu pokarmowego   Wysłany: 2011-12-13, 05:44   Temat: Rak jelita grubego - brak apetytu
Eveline napisał/a:
Nie pytaj ile pozostało życia zapytaj siebie co możecie jeszcze razem zrobić..

Tatulek odszedł na Wieczny Spoczynek 12-12-2011:[*] Tak bardzo mi będzie Ciebie brakowało Tatulku mój Kochany :cry..:
asia77

PostDział: Nowotwory przewodu pokarmowego   Wysłany: 2011-12-08, 22:50   Temat: Rak jelita grubego - brak apetytu
Poziom chlorków czyli co ???? tak jak ma na wypisie tak przepisłam
asia77

PostDział: Nowotwory przewodu pokarmowego   Wysłany: 2011-12-08, 07:32   Temat: Rak jelita grubego - brak apetytu
zaburzeń elektrolitowych(hipochloreamia,hipopotasemia,hiperkaliemia co to oznacza?
asia77

PostDział: Nowotwory przewodu pokarmowego   Wysłany: 2011-12-07, 22:44   Temat: Rak jelita grubego - brak apetytu
Niestety leczenie u Tatki zakończone :-(
Podaje ostatni wypis

Rak zagięcia wątrobowego okrężnicy po hemikolektomii prawostronnej adenocarcinoma G2 Pt2N2 M1-HEPAR,nie wykryto mutacji w badanym eksonie genu kras,błonowa ekspresja egfr w komórkach nowotworowych-wynik negatywny.Stan po wycięciu przeżutu z wątroby i chemioterapii (15xfolfox4),przeżuty do płuc po chemioterapii CLF1,Xeloda progresja zmian w płucach i wątrobie.Cechy upośledzenia wątroby i nerek,zaburzenia elektrolitowe,hiperkaliemia,wodobrzusze,przewlekła niewydolność krążenia ,żóltaczka

Wyniki badań biochemicznych:ALT 74,3 .AST 278,5 BIL 1O,5mg/dl CL 86mmol/l ALP 450,8 u/l urac 9,75 MG/DL crea 2,21 MG/DL

Epikryza

Progresja zmian w wątrobie KT Cytostayków nie podano z powodu średnio ciężkiego stanu ogólnego ,żóltaczki ,uszkodzenia wątoby i nerek oraz zaburzeń elektrolitowych(hipochloreamia,hipopotasemia,hiperkaliemia)nasilne obrzęki kończon dolnych sięgajace ud,włączono leczenie objawowe

To tak mniej wiecej ,proszę o interpretacje ,wiem ,że jest źle ale chce wiedzieć jaki jest stan Taty i ile mu pozostało życia :cry: :cry: :cry:
asia77

PostDział: Nowotwory przewodu pokarmowego   Wysłany: 2011-12-06, 22:06   Temat: Rak jelita grubego - brak apetytu
Tatuś znowu w szpitalu ,jutro będzie miał ściaganą wodę z brzucha ,może mi ktoś napisać jak często takie czynności są powtarzane ,Tatulek mój jest mocno opuchnięty duży brzuch i nogi opuchnięte. :cry:
asia77

PostDział: Nowotwory przewodu pokarmowego   Wysłany: 2011-11-23, 11:55   Temat: Rak jelita grubego - brak apetytu
Sprostowanie do wczorajszego posta pomieszały mi się leki Tata ma zapisany Espumisan ,z wypisu nic nowego nie wynika oprocz tego ze mieli mu ściągać wodę ,ale nie było potrzeby bo jest jej nie wielka ilość ,za to jest duża ilośc gazów .
asia77

PostDział: Nowotwory przewodu pokarmowego   Wysłany: 2011-11-22, 16:44   Temat: Rak jelita grubego - brak apetytu
Więc tata dziś został wypisany do domu zapisany ma eurespal ,w piątek do poradni ma się zgłosić ,żeby umówić dalsze leczenie .Jak pytam jak się czuje mówi ,że dobrze nie gorzej nie lepej .Spuchnięta prawa noga głownie az do uda ,raz ma raz nie niewiem od czego to jest uzależnione.
asia77

PostDział: Nowotwory przewodu pokarmowego   Wysłany: 2011-11-16, 19:19   Temat: Rak jelita grubego - brak apetytu
Witam:)

Więc u Tatulka w miarę ,dziś miał robione USG ,Pani dokotor mówiła że nie jest źle ,dostaje leki i pomału przygotowują do chemii ,którą na 90% dostanie w przyszłym tygodniu. :)

[ Komentarz dodany przez Moderatora: absenteeism: 2011-11-16, 19:24 ]
Post przeniesiony do wątku merytorycznego - zawiera istotne merytorycznie informacje.

[ Dodano: 2011-11-17, 19:07 ]
Opuchlizna u Taty dużo się zmniejszyła
asia77

PostDział: Nowotwory przewodu pokarmowego   Wysłany: 2011-11-15, 09:51   Temat: Rak jelita grubego - brak apetytu
Kochani pojawiło się świaełko w tunelu.Tatusia zostawili w szpitalu na kilka dni na odzdziale opieki paliatywnej ,chcą Go troszkę podciąnąc i jeśli Bozia da wyniki będą w miarę podadzą chemiie tą którą brał na początku swojej choroby :) Jeny jaka dobra informacja .Chyba mocno zaciskaliście kciuki .Będę na bierząco Was informować.Dziękuję za Wszystko za to ,że Was tu znalazłam :cmok:

[ Komentarz dodany przez Moderatora: Richelieu: 2011-11-15, 10:29 ]
Z uwagi na informacje merytoryczne skopiowałem tutaj z komentarzy ten post.

asia77

PostDział: Nowotwory przewodu pokarmowego   Wysłany: 2011-11-13, 15:44   Temat: Rak jelita grubego - brak apetytu
Armando i oby jak najdłużej chemiia działała .Mój tata prawie trzy lata walczy :|
asia77

PostDział: Nowotwory przewodu pokarmowego   Wysłany: 2011-11-13, 12:04   Temat: Rak jelita grubego - brak apetytu
Prawda jest taka ,że pomału wszystkie organy będą "siadały" :-(
asia77

PostDział: Nowotwory przewodu pokarmowego   Wysłany: 2011-11-13, 11:29   Temat: Rak jelita grubego - brak apetytu
absenteeism napisał/a:
Niecały miesiąc temu pisałaś, że tata strasznie schudł

Bo tak było teraz pije nutridrinki po 2 dziennie ale żeby aż tak tyć,a może to wynik wszystkiego dużego brzucha ,opichnięte nogi itp :(
asia77

PostDział: Nowotwory przewodu pokarmowego   Wysłany: 2011-11-13, 11:03   Temat: Rak jelita grubego - brak apetytu
Przytył waga rośnie ,brzuch też ma powiększony(wątroba wiadomo)
asia77

PostDział: Nowotwory przewodu pokarmowego   Wysłany: 2011-11-13, 10:50   Temat: Rak jelita grubego - brak apetytu
A skąd u taty wzrost wagi ?skoro nic prawie nie je ,pije Nutridrinki które też nie są wskazane ze względu na białko działające na wątrobe ale hyba się nie tyje aż tak po tym .Czy powodem może być woda zbiejąca się ?
asia77

PostDział: Nowotwory przewodu pokarmowego   Wysłany: 2011-11-13, 10:33   Temat: Rak jelita grubego - brak apetytu
absenteeism dziękuję a pomoc

[ Dodano: 2011-11-13, 10:40 ]
Tata miał być poddany badaniom klinicznym czy ze względu na wyniki nie został zakwalifikowany ?

Strona 1 z 3
Skocz do:  

logo

Statystki wizyt z innych stron