1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: guz płuca prawego, jak to rozumieć? |
anett1
Odpowiedzi: 6
Wyświetleń: 4421
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2014-04-18, 22:35 Temat: guz płuca prawego, jak to rozumieć? |
Witam ponownie. Dziś odwiedziłam tatę i widziałam wypis. Jutro go tu zamieszczę i bd prosiła o jakieś wytłumaczenie... Podczas zabiegu był usypiany, pobrali mu dwa wycinki, z płuc i oskrzeli. Oprócz bronchoskopii miał robiona również biopsję, co bylo dla mnie zaskoczeniem, ponieważ nic nam na ten temat nie bylo wczesniej wiadomo. Tata ogolnie jest osłabiony. A na wypisie jest juz stwierdzony guz płuca prawego.
[ Dodano: 2014-04-18, 23:36 ]
A na wyniki trzeba czekać do 9 maja. Czy to normalne,ze tak długo to trwa? |
anett1
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2014-04-16, 16:58 Temat: guz płuca prawego, jak to rozumieć? |
Dziękuję za odpowiedź. Rozumiem, że wyniki bronchoskopii wszystko wyjaśnią. Ale ordynator powiedział mamie wprost, że to nowotwór złośliwy, jednak później lekarz prowadzący sprostował, że nie powiedziane jest, że to złośliwy i bronchoskopia wykaże. Chciałam się tylko dowiedzieć, czy na podstawie tych wyników, które wstawiłam coś da się wywnioskować jeszcze.
Dziękuję w takim razie. I czekam na wyniki z niecierpliwością |
anett1
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2014-04-16, 16:01 Temat: guz płuca prawego, jak to rozumieć? |
Witam.
Mój tata, lat 58, prawie 40-letni palacz (od 4 lat nie pali) w lutym zachorował na zapalenie płuc i przez prawie półtora miesiąca nie mógł się całkowicie wyleczyć, aż w końcu przyjęli go do szpitala. Okazało się po TK, że tata ma guza. Lekarze nic konkretnego nie powiedzieli, ale może ktoś z Was będzie w stanie coś wywnioskować z tych wyników badań. Dodam, że dziś miał robioną bronchoskopię, ale na wyniki jeszcze trzeba poczekać.
Proszę o jakieś informacje.
|
|
|