Autor |
Wiadomość |
Temat: Guz Askina w opłucnej co to za raczysko POMOCY !!!! |
agax
Odpowiedzi: 136
Wyświetleń: 53230
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2010-08-05, 08:15 Temat: Guz Askina w opłucnej co to za raczysko POMOCY !!!! |
Bardzo mi przykro |
agax
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2010-08-04, 11:30 Temat: Guz Askina w opłucnej co to za raczysko POMOCY !!!! |
Chwilkę nie czytałam forum i ... jestem zszokowana tempem rozwoju choroby. Padrone, trzymaj sie dzielnie i zróbcie wszystko co się da i nie da żeby pomóc tacie. Trzymam kciuki baaardzo mocno. |
agax
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2010-07-29, 11:22 Temat: Guz Askina w opłucnej co to za raczysko POMOCY !!!! |
Tata operowany był w Warszawie na ulicy Płockiej (Instytut Gruźlicy i Chorób Płuc) u prof. Orłowskiego. Teraz w CO na Roentgena prowadzi nas dr Płużański. Bardzo miły i spokojny człowiek, z tzw. "ludzkim podejściem". |
agax
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2010-07-29, 09:56 Temat: Guz Askina w opłucnej co to za raczysko POMOCY !!!! |
Nie, na wyniki pooperacyjne na Płockiej, ale nasz doktor na Roentgena powiedział, że u nich "jest taki sam bałagan" ( ). Fakt, mogliśmy podjechać, bo nie mamy aż tak daleko (jesteśmy z Płocka). Guz u mojego taty był dużo mniejszy (jak masz ochotę to popatrz - przytoczyłam wyniki histopatologii u siebie), ale za to dużej podłości (G 4, chociaż podobno skala jest do G3 ).
Nie daj się żadnym dołom i trzymaj się dzielnie. Jakbyś już musiał "ulać" to pisz tutaj. <uscisk> dla ciebie i taty. |
agax
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2010-07-29, 08:07 Temat: Guz Askina w opłucnej co to za raczysko POMOCY !!!! |
Padrone33,
po pierwsze nawet nie myśl, że tracisz nadzieję!!! Nie wolno, bo ta pakuda cieszy się wtedy tym bardziej. A teraz odpowiedzi na twoje pytania: tata ma 64 lata (ale myślę, że akurat wiek nie jest decydujący w podjęciu decyzji o ewentualnej operacji). Operowany był w Warszawie na Płockiej. Na wynik histopatologiczny czekaliśmy 7 tygodni Teraz jest leczony w CO na Ursynowie. I tam naprawdę jestem pod wrażeniem życzliwości lekarzy i pielęgniarek.
A co do szankry samej w sobie to wydaje się, że prawie każda jest "wynalazkiem". Ta mojego taty również
Wyniki - proponuję pojechać osobiście, mi przez telefon ciągle mówili że jeszcze nie ma, jak pojechałam okazało się, że są, ale jeszcze nie zaopiniowane przez lekarza. Wyrwałam przemocą i od razu pognaliśmy do CO na Ursynowie. |
agax
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2010-07-28, 13:07 Temat: Guz Askina w opłucnej co to za raczysko POMOCY !!!! |
Padrone 33,
Współczuję, wiem ile nerwów kosztuje każdy taki telefon. A co do "wspomagaczy" to powinniście być bardzo ostrożni. Może chociaż porozmawiać z jakimś sensownym lekarzem ogólnym. Mnie przez cały czas uprzedano żeby nie robić nic na własną rękę, bo można sporo "napsocić".
Trzymaj się dzielnie i nie dawajcie się zarazie |
|