Autor |
Wiadomość |
Temat: Zmiany w obrazie RTG |
absenteeism
Odpowiedzi: 14
Wyświetleń: 8038
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2012-10-23, 17:22 Temat: Zmiany w obrazie RTG |
Ja bym mimo wszystko zrobiła za 3 miesiące kontrolne TK. |
absenteeism
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2012-10-22, 20:46 Temat: Zmiany w obrazie RTG |
I nie skierował nawet na kontrolne TK za 3 miesiące? |
absenteeism
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2012-10-21, 20:24 Temat: Zmiany w obrazie RTG |
Jola Z napisał/a: | Dziś po konsultacji lekarz stwierdził, że dziadek jest zdrowy. |
Co to znaczy "zdrowy" w kontekście guzków w płucach? Czym wg niego są te guzki? |
absenteeism
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2012-09-03, 15:53 Temat: Zmiany w obrazie RTG |
A czy wynik widział pulmonolog bądź lekarz kierujący na TK? |
absenteeism
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2012-06-26, 20:32 Temat: Zmiany w obrazie RTG |
Jola Z napisał/a: | Chodziło mi raczej o odpowiedź czy takie zmiany mogą tak naprawdę oznaczać coś innego. |
Tak, mogą oznaczać wiele rzeczy.
Jeśli chcesz poszukać lekarza, polecam założyć wątek w tym dziale z zapytaniem dot. pulmonologa: http://www.forum-onkologi...czenie-vf14.htm |
absenteeism
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2012-06-26, 18:52 Temat: Zmiany w obrazie RTG |
Jola Z napisał/a: | Proszę o informację czy to napewno rak? |
Nie stawia się takiej diagnozy na podstawie RTG.
W tej sytuacji należałoby wykonać TK klatki piersiowej. Wizyta u pulmonologa jest więc dobrym pomysłem, powinien on wystawić skierowanie na to badanie. |
|