1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: Mój tato ma raka żołądka. |
absenteeism
Odpowiedzi: 35
Wyświetleń: 15913
|
Dział: Nowotwory przewodu pokarmowego Wysłany: 2012-02-16, 11:04 Temat: Mój tato ma raka żołądka. |
Leczenie paliatywne to nie "końcówka". Chodzi o to, że w tym stadium choroba nowotworowa jest nie do wyleczenia - nie da się zastosować takich metod, które uwolnią pacjenta od choroby. Natomiast można zmniejszać objawy wynikające z choroby i wydłużać życie pacjenta.
A co mówią obecnie lekarze? Planują coś? |
absenteeism
|
Dział: Nowotwory przewodu pokarmowego Wysłany: 2012-02-16, 01:27 Temat: Mój tato ma raka żołądka. |
Szkoda, że nie ma tego TK z 01.12, ale tak czy inaczej jest to niestety rozsiana choroba nowotworowa, wyłącznie do leczenia paliatywnego jakie ma właśnie miejsce. Tata ma też kiepską morfologię - niski hematokryt, hemoglobina, z kolei podwyższona liczba leukocytów może świadczyć o jakiejś infekcji. Nie ma tu więc na razie raczej mowy o włączaniu leczenia typowo onkologicznego typu chemioterapia, bo tata jest na to po prostu zbyt słaby i prawdopodobnie nie przyniosłoby to żadnego pożytku.
Tata jest teraz w domu? Jest pod opieką hospicjum? Poradni Leczenia Bólu? |
absenteeism
|
Dział: Nowotwory przewodu pokarmowego Wysłany: 2011-10-28, 09:50 Temat: Mój tato ma raka żołądka. |
Masz wynik PET i mogłabyś go tu umieścić?
A może dysponujesz poprzednimi wynikami po wcześniejszym leczeniu, np. kartami informacyjnymi ze szpitala? |
absenteeism
|
Dział: Nowotwory przewodu pokarmowego Wysłany: 2011-10-28, 08:50 Temat: Mój tato ma raka żołądka. |
A co z planowaną gastroskopią - wykonano ją w końcu? |
|
|