1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: Kolejny przypadek raka - ale to przecież moja matka! |
absenteeism
Odpowiedzi: 6
Wyświetleń: 6223
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2011-10-25, 21:27 Temat: Kolejny przypadek raka - ale to przecież moja matka! |
Z danych wynika, że jest zmiana w płucu, którą - jak widać - dość trudno jest zdiagnozować. Wszelkie sposoby diagnostyki, jakie zwykle stosuje się na początku, zawiodły - zarówno bronchoskopia, jak i BAC płuca.
Utrzymujący się kaszel i rozmiar guza mogą przemawiać za rakiem płuca, ale bez dalszej diagnostyki nie da się tego stwierdzić. Czy EBUS powie coś konkretnego - mam nadzieję.
Konsultacji nikt Wam nie zabroni, ale na razie mama prowadzona jest prawidłowo. |
Temat: Kolejny przypadek raka - ale to przecież moja matka! |
absenteeism
Odpowiedzi: 6
Wyświetleń: 6223
|
Dział: Nowotwory płuca i opłucnej Wysłany: 2011-10-24, 23:10 Temat: Kolejny przypadek raka - ale to przecież moja matka! |
Ewia napisał/a: | jakie są rokowania |
Nie ma żadnych rokowań, bo nie ma żadnej diagnozy.
Myślę, że EBUS (ultrasonografia wewnątrzoskrzelowa) to dobry pomysł. Nie ma tu żadnych powiększonych węzłów, zmiana jest pojedyncza ale jednak dość spora. Nie jest to więc najgorszy z możliwych scenariuszy.
Jednak najpierw trzeba wiedzieć z czym dokładnie mamy do czynienia, żeby móc zaplanować jakieś leczenie. |
|
|