1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22

2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.

DUM SPIRO-SPERO Forum Onkologiczne Strona Główna

Logo Forum Onkologicznego DUM SPIRO-SPERO
Forum jest cz?ci? Fundacji Onkologicznej | przejdź do witryny Fundacji

Czat Mapa forum Formularz kontaktowyFormularz kontaktowy FAQFAQ
 SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  AlbumAlbum
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
Znalezionych wyników: 4
DUM SPIRO-SPERO Forum Onkologiczne Strona Główna
Autor Wiadomość
  Temat: Gruczolakorak płuca IV stopnia z przerzutami.
Xeroyz

Odpowiedzi: 10
Wyświetleń: 6217

PostDział: Nowotwory płuca i opłucnej   Wysłany: 2013-01-25, 17:37   Temat: Gruczolakorak płuca IV stopnia z przerzutami.
Stan się pogorszył pod względem takim że tata nie kontaktuje. Jest zabezpieczony przeciwbólowo, ale tu jest jeden problem i nie wiemy jak sobie z nim poradzić - Tata nie chce jeść ani pić. Próbowałem już wszystkiego kupiłem pełno soków, wody, wody smakowe, ale nic nie chce a coraz bardziej słabnie. Mogę coś z tym zrobić?
Xeroyz

PostDział: Nowotwory płuca i opłucnej   Wysłany: 2013-01-23, 01:41   Temat: Gruczolakorak płuca IV stopnia z przerzutami.
Dziękuje bardzo.
Xeroyz

PostDział: Nowotwory płuca i opłucnej   Wysłany: 2013-01-22, 05:23   Temat: Gruczolakorak płuca IV stopnia z przerzutami.
Więc dawno tutaj nic nie pisałem a dużo się zmieniło. Zacznę od tego że jeszcze jakieś 2 tygodnie temu Tato normalnie chodził, rozmawiał i nie miał większych bólów, ale to się zmieniło. Tata ma ogromne bóle bioder, kręgosłupa w odcinku lędźwiowym, lekarz przepisał mu jakiś czas temu Tramal, ale to co było po jego wzięciu było tragedią - Tata nie kontaktował, dusił się, więc od razu go odstawiliśmy. Bóle strasznie się nasilały przez co nie mógł spać i zaczęła mu siadać psychika. 3 dni pod rząd było u nas pogotowie. Za pierwszym razem podali morfinę, za drugim lekarz ( o ile mogę go tak nazwać) nie chciał podać morfiny, tylko tramal nawet jak pokazałem wypis i powiedziałem że tata źle na niego reagował to w końcu podali morfinę. Dziś, a właściwie wczoraj Mama była u Onkologa (Bo tata już nie może chodzić), który nie zaproponował chemii ani radioterapii, przepisał tylko plastry przeciwbólowe Durogesic które nie za bardzo pomagają i powiedział że Tata może sobie złamać nogę. Teraz mam ferie, dlatego mam jak pomagać Tacie w nocy, ale niedługo się skończą. Jutro przychodzi ktoś z hospicjum. Ogólnie bardzo mnie dziwi że choroba zrobiła taki postęp w 47 dni od wykrycia. Życzę wszystkim którzy walczą z tym świństwem i ich rodzinom dużo siły, cierpliwości a rodzinom.

[ Dodano: 2013-01-22, 05:25 ]
A wypisu i tk już tutaj nie będę wstawiał bo jak ktoś wyżej napisał "sytuacja jest patowa"
Xeroyz

PostDział: Nowotwory płuca i opłucnej   Wysłany: 2012-12-06, 13:21   Temat: Gruczolakorak płuca IV stopnia z przerzutami.
Witam, 2 dni temu mój Tata dowiedział się, że ma Gruczolakoraka płuc IV stopnia zaawansowania z przerzutami do wątroby, tchawicy, i ucha środkowego. Ma dostać chemię paliatywną. Czy mój Tata ma jakieś szanse, aby wyjść z tego czy muszę przygotować się na najgorsze? :(

[ Dodano: 2012-12-06, 13:26 ]
Zapomniałem dodać, że guz jest nieoperacyjny i Tata nie może mieć radioterapii

Skocz do:  

logo

Statystki wizyt z innych stron