1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22

2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.

DUM SPIRO-SPERO Forum Onkologiczne Strona Główna

Logo Forum Onkologicznego DUM SPIRO-SPERO
Forum jest cz?ci? Fundacji Onkologicznej | przejdź do witryny Fundacji

Czat Mapa forum Formularz kontaktowyFormularz kontaktowy FAQFAQ
 SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  AlbumAlbum
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
Znalezionych wyników: 2
DUM SPIRO-SPERO Forum Onkologiczne Strona Główna
Autor Wiadomość
  Temat: Rak trzonu macicy, wznowa w szczycie pochwy
Richelieu

Odpowiedzi: 16
Wyświetleń: 21262

PostDział: Nowotwory piersi i ginekologiczne   Wysłany: 2010-03-07, 08:37   Temat: Rak trzonu macicy, wznowa w szczycie pochwy
Alaja,

Jedynym rozsądnym krokiem w tej sytuacji wydaje mi się zasięgnięcie opinii innego lekarza, najlepiej oczywiście o specjalizacji radioterapeuty, który będzie mógł udzielić Ci w miarę wyczerpującej i kompetentnej odpowiedzi - na podstawie wszystkich istotnych informacji, jakie mu przedstawisz (wyniki, zdjęcia, wszystko co masz).

Być może dlatego właśnie tutaj nie otrzymałaś autorytatywnej odpowiedzi, bo to jest jednak tylko internetowe forum, gdzie poza Twoim opisem sytuacji nie widzimy nic więcej.
To miejsce jest przeznaczone do pomocy, ale uzupełniającej, a nie zastępującej wizytę u lekarza.

Pozdrawiam serdecznie.
  Temat: Rak trzonu macicy, wznowa w szczycie pochwy
Richelieu

Odpowiedzi: 16
Wyświetleń: 21262

PostDział: Nowotwory piersi i ginekologiczne   Wysłany: 2010-03-04, 20:37   Temat: Rak trzonu macicy, wznowa w szczycie pochwy
Alaja, witaj na forum.

Ponieważ tak bardzo niecierpliwisz się o odpowiedź (tutaj oraz na shout box), powiem, że na moje niefachowe wyczucie zawsze lepiej jest podejmować leczenie niż go zaniechać.
Nie wiem, czy groźba tych potencjalnych powikłań, o których wspominasz, jest na tyle poważna, a same ewentualne powikłania tak groźne, by miały wykluczać radioterapię.
Sądząc po rosnących wartościach markera CA125 wznowa jest ewidentna i jej leczenie konieczne.

Czekamy na dalsze wypowiedzi kogoś bardziej doświadczonego.

Pozdrawiam i życzę powodzenia.

Skocz do:  

logo

Statystki wizyt z innych stron