Autor |
Wiadomość |
Temat: Diagnoza u taty Chłoniak DLBCL- szok i co dalej? |
Ptaszenio
Odpowiedzi: 19
Wyświetleń: 8269
|
Dział: Nowotwory układu krwiotwórczego Wysłany: 2014-06-27, 16:42 Temat: Diagnoza u taty Chłoniak DLBCL- szok i co dalej? |
Alka,
im więcej radosnych wieści, tym więcej słońca na forum. Melduj na bieżąco o stanie taty |
Ptaszenio
|
Dział: Nowotwory układu krwiotwórczego Wysłany: 2014-06-25, 19:08 Temat: Diagnoza u taty Chłoniak DLBCL- szok i co dalej? |
Alka,
jesteś niemożliwa idź i ciesz się razem z rodziną dobrym opisem!
Dopytuję o każde badanie, by mieć pełny obraz sytuacji, jak przeczytasz regulamin - jeszcze raz - zobaczysz, że im więcej wyników, tym lepsza orientacja w sytuacji chorego.
Wracając do niepokoju, który gdzieś tam w Tobie siedzi na wieść, że jest coś, co trzeba kontrolować - nie zatruwaj sobie spokoju, to nie ma sensu, taki stres jest bezproduktywny, a często wyczuwalny dla chorego. Dziś nie powinnaś się martwić na zapas. |
Ptaszenio
|
Dział: Nowotwory układu krwiotwórczego Wysłany: 2014-06-25, 18:07 Temat: Diagnoza u taty Chłoniak DLBCL- szok i co dalej? |
Interesowało mnie, czy - jeśli TK było wykonywane, były na nim widoczne węzły opisane w PET.
Tak, możecie się cieszyć wynikiem, pamiętając o konieczności kontrolowania węzłów o niejasnym charakterze. |
Ptaszenio
|
Dział: Nowotwory układu krwiotwórczego Wysłany: 2014-06-25, 16:26 Temat: Diagnoza u taty Chłoniak DLBCL- szok i co dalej? |
Alka,
wynik badania jest dla Was korzystny. Dalszej regularnej obserwacji w badaniach obrazowych wymagają dwa węzły chłonne - jak we wnioskach.
Czy u taty wykonywano TK klatki piersiowej od momentu diagnozy? |
Ptaszenio
|
Dział: Nowotwory układu krwiotwórczego Wysłany: 2014-06-23, 18:28 Temat: Diagnoza u taty Chłoniak DLBCL- szok i co dalej? |
Alka,
dopóki nie widzimy tego wyniku, nie możemy się do niego odnieść. Czekamy, aż wkleisz |
Ptaszenio
|
Dział: Nowotwory układu krwiotwórczego Wysłany: 2014-06-19, 20:43 Temat: Diagnoza u taty Chłoniak DLBCL- szok i co dalej? |
Alka,
czy masz złe doświadczenia związane z opieką paliatywną?
Jeśli tak - bardzo mi przykro, ja mam wyłącznie dobre, wspaniali ludzie, empatia, ogromny wysiłek, żeby ulżyć choremu. Mam nadzieję, że uda Ci się nastawić tatę odpowiednio do takiej opieki i że dostaniecie najlepszą możliwą pomoc - jeśli znajdziecie się w takiej sytuacji. Pozdrawiam Cię i daj znać jak odbierzecie wyniki. |
|