1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: Wynik usg wątroby |
Peti
Odpowiedzi: 7
Wyświetleń: 7156
|
Dział: Nowotwory przewodu pokarmowego Wysłany: 2010-12-22, 22:54 Temat: Wynik usg wątroby |
Katko
pytałam o wymiary gdyż naczyniak nie przekraczający 10 cm nie wymaga leczenia tylko konytolę ablulatoryjną i kontrolne usg.
Jeśli to był naczyniak a wymiary były podane w mm, to powinna mama mieć częste kontrole. a wygląda mi to na kontrolę raz w roku (sic)
Moja rada - do onkologa z wynikami, nie trzeba mieć skierowania, zabrać wszystkie wyniki i wtedy będziemy mieć odpowiedź na pytania co to za "coś" w tej maminej wątrobie.
Jeżeli nie uda się w miarę szybko tej wizyty u onka, zróbcie badania krwi na obecność markera nowotworowego AFP |
Peti
|
Dział: Nowotwory przewodu pokarmowego Wysłany: 2010-12-21, 21:56 Temat: Wynik usg wątroby |
Katko...mi żaden chaos nie przeszkadza nie wiem jak innym ale chyba też nie
Wracając do meritum : podaj proszę w jakich wartościach podałaś wymiary tej zmiany? kiedy było to ostatnie badanie usg?
Czy mama ma jakieś dolegliwości?
Lekarz rodzinny- internista dopiero 19 stycznia? to długo bardzo? jakiś lekarz widział ten wynik usg?
[ Dodano: 2010-12-21, 22:13 ]
Jeżeli mama miała badanie usg w tym roku to musiał być jakiś powód skierowania na to usg? - jaki to był powód? kontrola czy coś innego?
Czy mama leczyła jakoś do tej pory tego stwierdzonego w ubiegłym roku naczyniaka?
I tutaj pytania:
- czy mama chudnie ostatnio?
- czy jest osłabiona?
- czy ma poczucie pełności w nadbrzuszu?
- czy nie ma apetytu?
- jakieś wymioty? |
Peti
|
Dział: Nowotwory przewodu pokarmowego Wysłany: 2010-12-21, 10:37 Temat: Wynik usg wątroby |
Katko
bardzo trudno myślę, coś określać nie mając wyników TK.
Czy jesteście umówieni na TK?
Czy jakieś inne badania mama miała? wyniki krwi? jeśli tak wklej je tutaj.. |
|
|