1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: Czerniak |
OptymistycznaLenka88
Odpowiedzi: 45
Wyświetleń: 19759
|
Dział: Nowotwory złośliwe skóry, czerniaki skóry i oka Wysłany: 2013-06-28, 19:49 Temat: Czerniak |
Też niestety ostatnio szukałam informacji na ten temat i niestety niewiele się dowiedziałam. Ostatnio też gdzieś w internecie natknęłam się na informację, ze już całkowicie prof. Mackiewicz nie ma środków i mozliwe, że nawet nie będą w stanie produkowac szczepionek dla tych osób, które do tej pory ją dostawały. Dodatkowo trzeba też liczyć się z tym, że koszt szczepionek jest niestety dosyć duży.
Jeśli będę miała jakieś dodatkowe informacje to napiszę, a byłabym wdzięczna gdybyś ty również napisał jeśli czegoś się dowiesz.
Pozdrawiam serdecznie |
OptymistycznaLenka88
|
Dział: Nowotwory złośliwe skóry, czerniaki skóry i oka Wysłany: 2013-05-25, 18:45 Temat: Czerniak |
Przepraszam, że jestem kolejną osobą, która podważa leczenie, jakie opisałaś, ale dla mnie nie tylko podejrzane jest to, że wycięli kawałek, ale szczególnie to, że lekarz teraz nic nie mówi o usunięciu reszty. Bo niby jak to jest? Reszta znamienia została na nodze?
A może oni to nazywali "wycinkiem" ale znamię było wycięte jednak w całości. Przepraszam, ale naprawdę nie umiem sobie tego wyobrazić, że można pobrać kawałek znamienia, tym bardziej, że sama opisałaś je jako niewielkie.
Musisz przycisnąć tego lekarza i dokładnie wypytać się o wszystko. Zrób sobie może listę pytań, na które chcesz poznać odpowiedzi, by ze stresu nie zapomnieć, i "podręcz" lekarza.
Będę trzymała kciuki, by sytuacja szybko się wyjaśniła, żebyście chociaż nie miały powodu do dodatkowego stresu związanego z niepewnością.
Pozdrawiam |
OptymistycznaLenka88
|
Dział: Nowotwory złośliwe skóry, czerniaki skóry i oka Wysłany: 2013-05-25, 10:55 Temat: Czerniak |
A powiedz jeszcze czy to jest wynik tego znamienia, które wycieli? Bo pisałaś wcześniej, że lekarze pobrali "wycinek". Mówili coś czy w takim razie teraz wytną całe znamię z odpowiednim marginesem? Może dopiero po zbadaniu całego znamienia będzie możliwe oznaczenie Clarka i Breslow. |
|
|