Autor |
Wiadomość |
Temat: Ciemna kreska wzdłuż paznokcia |
Madzia70
Odpowiedzi: 82
Wyświetleń: 47026
|
Dział: Nowotwory złośliwe skóry, czerniaki skóry i oka Wysłany: 2016-05-31, 05:46 Temat: Ciemna kreska wzdłuż paznokcia |
monkmonk29,
Nie jestem pewna, czy zabieg został przeprowadzony właściwie. Powinno się zdjąć paznokieć i dopiero wtedy pobrać wycinek ze zmiany. W tym wypadku chirurg postąpił jak przy rozpoznawaniu grzybicy paznokcia. Tym samym - Twoja biopsja może okazać się niemiarodajna. |
Madzia70
|
Dział: Nowotwory złośliwe skóry, czerniaki skóry i oka Wysłany: 2016-04-14, 20:22 Temat: Ciemna kreska wzdłuż paznokcia |
monkmonk29,
W takim razie chyba chirurg-onkolog (potrzebne skierowanie) niech na to spojrzy.
Swoją drogą, gdyby to był mój paznokieć, to pojechałabym jednak prywatnie do Profesora i żebrałabym pod drzwiami, żeby na to spojrzał bez zapisu... |
Madzia70
|
Dział: Nowotwory złośliwe skóry, czerniaki skóry i oka Wysłany: 2016-03-30, 09:57 Temat: Ciemna kreska wzdłuż paznokcia |
monkmonk29 napisał/a: | dam jeszcze szanse dla mojego lekarza |
Na ten moment trzeba założyć, że to JEST CZERNIAK. A zatem nie dajesz szansy lekarzowi (szansy na co?), tylko dajesz szansę nowotworowi na rozwój. Jak słusznie zauważyłaś - tu liczy się każdy dzień, a straciłaś ich już sporo.
agnieszkapl napisał/a: | Lepiej być pociętym ale być. |
Krótko, słusznie i dosadnie |
Madzia70
|
Dział: Nowotwory złośliwe skóry, czerniaki skóry i oka Wysłany: 2016-03-26, 07:36 Temat: Ciemna kreska wzdłuż paznokcia |
Będzie ponieważ melanonychia oznacza czarne lub brązowe zabarwienie paznokcia, przy czym melanonychia wzdłużna może być oznaką czerniaka podpaznokciowego. |
Madzia70
|
Dział: Nowotwory złośliwe skóry, czerniaki skóry i oka Wysłany: 2016-03-24, 07:39 Temat: Ciemna kreska wzdłuż paznokcia |
monkmonk29,
Natychmiastowa!!! konsultacja onkologiczna u onkologa specjalizującego się w czerniakach. Najlepiej w Centrum Onkologii w Warszawie u profesora Rutkowskiego - adres, również mailowy znajdziesz na forum, skorzystaj z wyszukiwarki. |
|