1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: Guz piersi |
Madzia70
Odpowiedzi: 6
Wyświetleń: 6658
|
Dział: Nowotwory piersi i ginekologiczne Wysłany: 2016-03-18, 17:39 Temat: Guz piersi |
andorka, wyluzuj. Nie chcę bronić lekarza, który zoperował nie tak, jak trzeba, ale błąd wcale nie musiał być z jego winy. Jeśli np. dostał opis "na lewo od linii środkowoobojczykowej" zamiast "na prawo" to miał prawo zrobić dokładnie tak, ja zrobił. A wtedy wina leży po stronie opisującego, który przecież też jest człowiekiem. Wszędzie tam, gdzie wchodzi w grę czynnik ludzki trzeba się liczyć z popełnieniem błędu, bo po prostu nie jesteśmy nieomylni. Nigdy w życiu nie zdarzyło Ci się pomylić strony prawej z lewą? Jesteśmy tylko ludźmi, pracującymi w dodatku po kilkanaście/kilkadziesiąt godzin bez przerwy. Bardzo łatwo jest zwolnić lekarza - problem w tym, że nie czeka kolejka chętnych do pracy na jego miejsce... Bo lekarze niestety wyjechali w sporej liczbie do miejsc, gdzie pracuje się na jeden etat i da się z tego utrzymać rodzinę.
Ja też pracuję po kilkanaście godzin na dobę, a po przyjściu do domu przez dwie godziny odbieram telefony, ostatnio o 3.15 w nocy. Jako alternatywę mogę mieć wyrąbane, niech się ludzie męczą, ja więcej niż 10 osób nie przyjmę. Na pewno obsłużę tę dziesiątkę profesjonalnie i nie pomylę strony prawej z lewą, co mi się zdarza obecnie przy trzydziestce. I wszystko fajnie, póki to nie Ty lub Twój bliski będziecie czekali w kolejce dwa miesiące np. z przerzutami do kości, bo tak się składa, że na ok. 700 km kwadratowych jestem jedynym lekarzem, pracującym w medycynie paliatywnej. Podobnie moi koledzy w różnych częściach Polski.
Nie sądźmy, nie rzucajmy kamieniami. Nie warto. |
|
|