1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22

2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.

DUM SPIRO-SPERO Forum Onkologiczne Strona Główna

Logo Forum Onkologicznego DUM SPIRO-SPERO
Forum jest cz?ci? Fundacji Onkologicznej | przejdź do witryny Fundacji

Czat Mapa forum Formularz kontaktowyFormularz kontaktowy FAQFAQ
 SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  AlbumAlbum
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
Znalezionych wyników: 4
DUM SPIRO-SPERO Forum Onkologiczne Strona Główna
Autor Wiadomość
  Temat: Moja ukochana Mama! POMOCY!
Lucy37

Odpowiedzi: 24
Wyświetleń: 11002

PostDział: Nowotwory przewodu pokarmowego   Wysłany: 2014-01-25, 19:41   Temat: Moja ukochana Mama! POMOCY!
Dr Nowarę także poddaję pod Twą uwagę, wiele może i wiele chce zrobić, szczególnie w raku piersi.
Lucy37

PostDział: Nowotwory przewodu pokarmowego   Wysłany: 2014-01-25, 19:24   Temat: Moja ukochana Mama! POMOCY!
Ja myślę, że chirurg wycina, albo i nie, nie zawsze się bowiem da. Może dalej gdzieś pokierować jedynie, zależnie od rozpoznania. Będą jakieś zalecenia na wypisie.

Tak było z moją ciocią, otworzyli, zaszyli i ich praca dobiegła końca. Niczego więcej bym nie wymagała.

Postaraj się uzbroić w cierpliwość, histopatologia będzie tu bardzo ważna, jeśli nie kluczowa.

Mama ma nowotwór w wywiadzie i teraz podejrzenie zmian w jamie brzusznej, więc jedynym słusznym lekarzem będzie ONKOLOG.

[ Dodano: 2014-01-25, 19:29 ]
Prof. jest bardzo dobrym specjalistą, przynajmniej w naszym przypadku się sprawdził. Po wizycie umawia się już z pacjentem w Instytucie w Gliwicach, a tam prowadzi wręcz za rękę każdego, od drzwi do drzwi, gdzie trzeba. Ciężko mi ocenić jego wrażliwość, na pewno nie jest niewrażliwy :) Skupia się na pracy, nie na zbędnych dyskusjach czy żartach. To kulturalny człowiek, żaden bufon, jakich wielu z nas spotkało na swej drodze :)
Lucy37

PostDział: Nowotwory przewodu pokarmowego   Wysłany: 2014-01-25, 19:02   Temat: Moja ukochana Mama! POMOCY!
A chirurdzy z Zegadłowicza proponują coś jeszcze czy mama teraz dochodzi do siebie po operacji, a potem wypis?

Ja z wypisem i badaniami hist-pat popędziłabym do onkologa, prywatnie. Prof. Wydmański przyjmuje w Sosnowcu, dr Nowara w Gliwicach.

życzę aby to nie był rak :)
Lucy37

PostDział: Nowotwory przewodu pokarmowego   Wysłany: 2014-01-25, 18:40   Temat: Moja ukochana Mama! POMOCY!
Skąd jesteście Konwalia?

Ze swej strony mogę polecić prof. Wydmańskiego z Zakładu Radioterapii oraz dr Elżbietę Nowarę z Kliniki Onkologii Klinicznej i Doświadczalnej (specjalizują się między innymi w nowotworach piersi i terapiach niestandardowych).

Często te dwie wymienione osoby współpracują ze sobą.

Na pewno jeszcze wiele można zrobić dla mamy, spokojnie, choć ciężko.
Potrzebujecie właśnie dobrego lekarza, diagnozy, badań obrazowych i słusznych decyzji.

Skocz do:  

logo

Statystki wizyt z innych stron