1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: Moja ukochana Mama! POMOCY! |
Lucy37
Odpowiedzi: 24
Wyświetleń: 11002
|
Dział: Nowotwory przewodu pokarmowego Wysłany: 2014-01-25, 19:41 Temat: Moja ukochana Mama! POMOCY! |
Dr Nowarę także poddaję pod Twą uwagę, wiele może i wiele chce zrobić, szczególnie w raku piersi. |
Lucy37
|
Dział: Nowotwory przewodu pokarmowego Wysłany: 2014-01-25, 19:24 Temat: Moja ukochana Mama! POMOCY! |
Ja myślę, że chirurg wycina, albo i nie, nie zawsze się bowiem da. Może dalej gdzieś pokierować jedynie, zależnie od rozpoznania. Będą jakieś zalecenia na wypisie.
Tak było z moją ciocią, otworzyli, zaszyli i ich praca dobiegła końca. Niczego więcej bym nie wymagała.
Postaraj się uzbroić w cierpliwość, histopatologia będzie tu bardzo ważna, jeśli nie kluczowa.
Mama ma nowotwór w wywiadzie i teraz podejrzenie zmian w jamie brzusznej, więc jedynym słusznym lekarzem będzie ONKOLOG.
[ Dodano: 2014-01-25, 19:29 ]
Prof. jest bardzo dobrym specjalistą, przynajmniej w naszym przypadku się sprawdził. Po wizycie umawia się już z pacjentem w Instytucie w Gliwicach, a tam prowadzi wręcz za rękę każdego, od drzwi do drzwi, gdzie trzeba. Ciężko mi ocenić jego wrażliwość, na pewno nie jest niewrażliwy Skupia się na pracy, nie na zbędnych dyskusjach czy żartach. To kulturalny człowiek, żaden bufon, jakich wielu z nas spotkało na swej drodze |
Lucy37
|
Dział: Nowotwory przewodu pokarmowego Wysłany: 2014-01-25, 19:02 Temat: Moja ukochana Mama! POMOCY! |
A chirurdzy z Zegadłowicza proponują coś jeszcze czy mama teraz dochodzi do siebie po operacji, a potem wypis?
Ja z wypisem i badaniami hist-pat popędziłabym do onkologa, prywatnie. Prof. Wydmański przyjmuje w Sosnowcu, dr Nowara w Gliwicach.
życzę aby to nie był rak |
Lucy37
|
Dział: Nowotwory przewodu pokarmowego Wysłany: 2014-01-25, 18:40 Temat: Moja ukochana Mama! POMOCY! |
Skąd jesteście Konwalia?
Ze swej strony mogę polecić prof. Wydmańskiego z Zakładu Radioterapii oraz dr Elżbietę Nowarę z Kliniki Onkologii Klinicznej i Doświadczalnej (specjalizują się między innymi w nowotworach piersi i terapiach niestandardowych).
Często te dwie wymienione osoby współpracują ze sobą.
Na pewno jeszcze wiele można zrobić dla mamy, spokojnie, choć ciężko.
Potrzebujecie właśnie dobrego lekarza, diagnozy, badań obrazowych i słusznych decyzji. |
|
|