Autor |
Wiadomość |
Temat: Dobry lekarz od płuc w Warszawie |
KasiaB1982
Odpowiedzi: 18
Wyświetleń: 24430
|
Dział: Centra Onkologii, szpitale, leczenie Wysłany: 2013-01-30, 19:56 Temat: Dobry lekarz od płuc w Warszawie |
Witam,
w zwiazku z rozmową powyżej nie dostałam odpowiedzi na tego onkologa ale nie wiem czy próbowałeś w klinice Magodent na Fieldorfa 40 w Warszawie, sa tam bardzo krótkie terminy oczekiwania na wizytę, tele do rejestracji (22) 430 87 00, 430 87 02, 430 87 03.
Pozdrawiam serdecznie
Kasia |
Temat: proszę o interpretację wyników Taty i jak mozna Mu pomóc |
KasiaB1982
Odpowiedzi: 20
Wyświetleń: 8818
|
Dział: Nowotwory układu krwiotwórczego Wysłany: 2012-09-06, 12:23 Temat: proszę o interpretację wyników Taty i jak mozna Mu pomóc |
Dzisiaj otrzymałam wyniki hist-pat:
Opis mikroskopowy:
Fragmenty ściany oskrzela z naciekiem chłoniaka z dużych komórek B prawdopodobnie pierwotnego śródpiersia.
Barwienia dodatkowe: LCA(+), CD20(+), CD3(-), CD30(+), CKAE1/Ae3(-), MIb1(+w>90% komórek).
Proszę o interpretacje wyników, co to są komórki B, i co oznaczają te barwienia. Jakie i czy w ogóle można zastosować leczenie przy tak zaawansowanej chorobie? |
Temat: Dobry lekarz od płuc w Warszawie |
KasiaB1982
Odpowiedzi: 18
Wyświetleń: 24430
|
Dział: Centra Onkologii, szpitale, leczenie Wysłany: 2012-08-24, 14:17 Temat: Re: Dobry lekarz od płuc w Warszawie |
Witam,
Mam podobny problem jak psyche84 i czy mogłabym rówiez prosić o namiary na dobrego onkologa od płuc w Warszawie?
Z góry dziękuję za odpowiedź.
psyche84 napisał/a: | Witam,
Czy mogę prosić o polecenie dobrego onkologa od płuc w Warszawie?
U mojego taty wykryto guz w prawym płucu, 6cm na 4 cm, zajete są juz wezły chłonne, czekamy na wynik histopatologii. Pulmonolog mowi, ze juz nie nadaje się do wycięcia.
Z góry bardzo dziękuje za pomoc.
Pozdrawiam |
|
KasiaB1982
|
Dział: Nowotwory układu krwiotwórczego Wysłany: 2012-08-24, 08:49 Temat: proszę o interpretację wyników Taty i jak mozna Mu pomóc |
a zanim będzie wynik to jak można pomóc, Tata ma duszności, kaszel prawie cały czas i został wypisany do domu. |
KasiaB1982
|
Dział: Nowotwory układu krwiotwórczego Wysłany: 2012-08-23, 20:14 Temat: proszę o interpretację wyników Taty i jak mozna Mu pomóc |
Dzisiaj Tata został wypisany ze szpitala, miał robiona TK klatki piersiowej oraz bronchoskopie sztywna.
Wyniki w załączniku.
Proszę o interpretacje wyników i pomoc gdzie najlepiej udać się z Tata w Warszawie żeby Mu pomóc, i jakie są szanse na pomoc dla Niego?
[ Komentarz dodany przez Moderatora: absenteeism: 2012-08-23, 21:45 ]
Po raz kolejny proszę o usuwanie danych osobowych pacjenta i lekarzy z dokumentacji przed jej załączeniem - zgodnie z zaakceptowanym Regulaminem Forum.
Kolejny raz skutkował będzie ostrzeżeniem. |
KasiaB1982
|
Dział: Nowotwory układu krwiotwórczego Wysłany: 2012-08-21, 15:22 Temat: proszę o interpretację wyników Taty i jak mozna Mu pomóc |
Proszę o wyjaśnienie oznaczeń LCA+, TTF-, P63- oraz CD56-. |
KasiaB1982
|
Dział: Nowotwory układu krwiotwórczego Wysłany: 2012-08-21, 14:48 Temat: proszę o interpretację wyników Taty i jak mozna Mu pomóc |
Wczoraj Tata trafił do szpitala, duszność była coraz większa.
Dzisiaj miał robione TK klatki, nie mam jeszcze wyniku.
Otrzymałam wynik hist-pat, proszę o interpretacje, jakie są szanse dla Taty?
Wynik załączyłam
[ Komentarz dodany przez Moderatora: absenteeism: 2012-08-21, 15:55 ]
Bardzo proszę o usuwanie danych osobowych pacjenta oraz lekarzy z dokumentacji przed jej załączeniem. |
KasiaB1982
|
Dział: Nowotwory układu krwiotwórczego Wysłany: 2012-08-18, 20:36 Temat: proszę o interpretację wyników Taty i jak mozna Mu pomóc |
Dzięki za otuchę.
Pozdrawiam |
KasiaB1982
|
Dział: Nowotwory układu krwiotwórczego Wysłany: 2012-08-18, 20:26 Temat: proszę o interpretację wyników Taty i jak mozna Mu pomóc |
Dodatkowo przy tym schudł 20 kg i od listopada 2011 utrzymuje się stan zapalny w organizmie. |
KasiaB1982
|
Dział: Nowotwory układu krwiotwórczego Wysłany: 2012-08-18, 20:21 Temat: proszę o interpretację wyników Taty i jak mozna Mu pomóc |
stwierdzili na podstawie bronchoskopii. |
KasiaB1982
|
Dział: Nowotwory układu krwiotwórczego Wysłany: 2012-08-18, 19:44 Temat: proszę o interpretację wyników Taty i jak mozna Mu pomóc |
Tak, bronchoskopia była wykonana tylko na podstawie RTG klatki piersiowej, nikt nic nie wspominał o TK. W RTG w ogóle nie widać guza, płuca są czyste. Czy na TK trzeba mieć skierowanie?
W wywiadzie Tata mówił o tej krwi, jest jej dosyć dużo. |
KasiaB1982
|
Dział: Nowotwory układu krwiotwórczego Wysłany: 2012-08-18, 19:15 Temat: proszę o interpretację wyników Taty i jak mozna Mu pomóc |
Dziękuje za poradę.
Tata nie miał TK klatki piersiowej
co do kaszlu to ma kaszel mokry, czasem odkasłuje z krwią. |
KasiaB1982
|
Dział: Nowotwory układu krwiotwórczego Wysłany: 2012-08-18, 16:24 Temat: proszę o interpretację wyników Taty i jak mozna Mu pomóc |
Witam,
Mój Tata około 3 miesięcy temu dostał chrypki, kaszlu i duszności, po wielkich trudach dostał się do szpitala i miał robiona bronchoskopię.
Na karcie informacyjnej rozpoznianie: guz płuca lewego, porażenie lewej struny głosowej.
Wynik bronchoskopii
Gardło bez zmian. Zaleganie wydzieliny śluzowej w zachyłkach gruszkowatych - po odessaniu - bez zmian. Krtań o asymetrycznym ułożeniu, z porażeniem w odwiedzeniu lewej struny głosowej. Przy fonacji kompensacja lewym fałdem głosowym z pozostawieniem szczeliny w środkowej części szpary głośni. Tchawica prosta, w osi, śluzówka bez zmian do dolnej 1/3.
W dystalnym odcinku dolnej 1/3 tchawicy na jej przedniej ścianie nierówna egzofityczna zmiana z której po przygotowaniu adrenalina pobrano 2 wycinki. W osi tchawicy znajduje się ostroga dolna o. płata górnego prawego - podział segmentarny i światło prawidłowe. Nacieczenie o. głównego prawego od stoku, ciągnie się do 1/2 o. pośredniego, zwężając jego światło, poniżej oskrzela płatowe i segmentarne bez zmian. Nacieczona ostroga główna, o. główne lewe zwężone w 75% przez policykliczna krwawiąca przy odsysaniu z oddalenia wydzieliny, ziarninę patologiczna. Nie podejmowano penetracji.
Jak na razie mam wyniki:
Popłuczyn oskrzelowych: wynik badania: nabłonki oskrzelowe, makrofagi i liczne granulocyty.
biopsja z lewego fałdu głosowego: wynik badania: fragment mocno obrzęknietej błony śluzowej pokryty nabłonkiem płaskim nierogowaciejącym.
Tata czuje się coraz gorzej, praktycznie wcale się nie rusza gdyż dusi sie i kaszle. Jak można Mu pomóc póki nie mamy jeszcze wyniku hist-pat po bronchoskopii?
Prosze o odpowiedź. |
|