1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22

2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.

DUM SPIRO-SPERO Forum Onkologiczne Strona Główna

Logo Forum Onkologicznego DUM SPIRO-SPERO
Forum jest cz?ci? Fundacji Onkologicznej | przejdź do witryny Fundacji

Czat Mapa forum Formularz kontaktowyFormularz kontaktowy FAQFAQ
 SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  AlbumAlbum
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
Znalezionych wyników: 5
DUM SPIRO-SPERO Forum Onkologiczne Strona Główna
Autor Wiadomość
  Temat: Guz za macicą
Jalous

Odpowiedzi: 8
Wyświetleń: 7708

PostDział: Nowotwory piersi i ginekologiczne   Wysłany: 2011-07-27, 19:50   Temat: Guz za macicą
Mama była dziś u innego ginekologa, stwierdził on, że jest to "pseudo torbiel'' 2 komorowa powstała na skutek gromadzenia się w zrostach za macicą płynu otrzewnowego
Powiedział że usunięcie operacyjne wymagało by usunięcia w całości narządów rodnych, więc należy ją obserwować czy nic się nie dzieje
Mama ma jednak obiekcje czy nie sprawdzić Jeszcze jakoś czy to aby na pewno to, boi się przeoczyć czegoś, co Państwo sądzą ?
Jalous

PostDział: Nowotwory piersi i ginekologiczne   Wysłany: 2011-07-25, 19:04   Temat: Guz za macicą
Opis: Macica i prawy jajnik bez zmian, za macicą uwidoczniony guz/torbiel 6 centymetrowy do dalszej diagnostyki
Jalous

PostDział: Nowotwory piersi i ginekologiczne   Wysłany: 2011-07-25, 18:16   Temat: Guz za macicą
Ginekolog po wyczuciu czegoś zrobił usg dopochwowe i wtedy dokładnie pokazał mamie, że za macicą znajduje się 6 cm guz, zlecił wykonanie tych markerów i wizytę za tydzień
Jalous

PostDział: Nowotwory piersi i ginekologiczne   Wysłany: 2011-07-25, 11:31   Temat: Guz za macicą
Dziś mamy wynik z markeru CEA - Antygen Rakowo Płodowy także wyszedł w normie bo 2,75 Mama 2 razy w tym roku chorowała na silne bóle krzyża, może to coś z kośćmi, właściwie nie wiemy co mamy dalej robić
Jalous

PostDział: Nowotwory piersi i ginekologiczne   Wysłany: 2011-07-24, 16:37   Temat: Guz za macicą
Witam,
Ostatnio gościłem tutaj podczas choroby mojej babci, teraz mam problem z moją mamą.

Moja mama lat 42 w 2008 roku przeszła operacje usunięcia jajnika i jajowodu z powodu guza endometrialnego.
W zeszłym tygodniu była na rutonowym badaniu kontrolnym u ginekologa,
który odkrył iż za macicą znajduje się 6 cm guz
badanie CA 125 wyszło 7,34 więc prawdopodobnie nie jest to już endometrioza.
Morfologia w normie OB 6.

Czy ktoś może mi powiedzieć co to może być, czego to może być guz ?

Skocz do:  

logo

Statystki wizyt z innych stron