Autor |
Wiadomość |
Temat: Ziarnica...???:( |
Finlandia
Odpowiedzi: 132
Wyświetleń: 54598
|
Dział: Nowotwory układu krwiotwórczego Wysłany: 2011-06-05, 19:12 Temat: Ziarnica...???:( |
Mniamnia, że masz za dużo eozynocytów - granulocytów kwasochłonnych, rodzaju leukocytów. Tylko pytanie o ile za dużo - ich normalnie jest bardzo malutko, dlatego ta liczba jest bardzo podatna na wahania, nawet związane z miesiączka czy stresem. Gdyby to było jakieś duże przekroczenie normy, to wtedy w innych leukocytach tez by było coś nie tak - jeśli nie jest, to nie ma się tu czym martwić. |
Finlandia
|
Dział: Nowotwory układu krwiotwórczego Wysłany: 2011-06-04, 20:02 Temat: Ziarnica...???:( |
Mniamnia, tak, urosłyby. Nie pozostaje Ci naprawdę nic innego, jak zrobić ponownie USG za 3 miesiące, poza tym zaś wziąć sobie do serca rady Gaby. |
Finlandia
|
Dział: Nowotwory układu krwiotwórczego Wysłany: 2011-06-04, 19:45 Temat: Ziarnica...???:( |
Zdecydowanie rosną. |
Finlandia
|
Dział: Nowotwory układu krwiotwórczego Wysłany: 2011-05-30, 12:27 Temat: Ziarnica...???:( |
Mniamnia, gdzie próbowałaś do tego onkologa? To nie są żadne ogólne zasady, tylko jakiś regulamin wewnętrzny tego miejsca. Musisz spróbować gdzie indziej (chyba, że chcesz na miejscu się wykłócać i żądać odmowy na piśmie). |
Finlandia
|
Dział: Nowotwory układu krwiotwórczego Wysłany: 2011-05-30, 12:07 Temat: Ziarnica...???:( |
Mniamnia, a jak pytają, to co odpowiadasz? Bo może pytają, bo chcą Cię dać do najodpowiedniejszego specjalisty (często tak jest, że jeden onkolog bierze tylko płucnych a inny tylko piersi np.)? Czy też kiedy mówisz, że chcesz u onkologa zdiagnozować (i tu wymieniasz objawy), to odmawiają zapisania? |
Finlandia
|
Dział: Nowotwory układu krwiotwórczego Wysłany: 2011-05-17, 17:59 Temat: Ziarnica...???:( |
Mniamnia, nie, jak masz już termin, zabukowaną gastro i kolonoskopię, to nie wywalą Cie. Poza tym nawet jak nie ma żadnego problemu, to preparaty żelaza wchłaniają się dosyć powoli i bierze się to kilka miesięcy - nie ma szans, byś miała wyniki krwi w normie. |
Finlandia
|
Dział: Nowotwory układu krwiotwórczego Wysłany: 2011-05-16, 12:42 Temat: Ziarnica...???:( |
Mniamnia napisał/a: | Czy wiecie może jakie choroby zakaźne mogą przebiegać z powiększeniem węzłów chłonnych? |
Zasadniczo wszystkie Takie podstawowe, które się zwykle bada w pierwszym rzucie przy powiększeniu węzłów to EBV (mononukleoza), CMV (cytomegalia), HBV, HCV, toksoplazmoza i gruźlica.
Pasożyty wydają się dobrym tropem, skoro masz anemię, ale poza tym nic u Ciebie nie jest typowe i nie ma sensu. |
Finlandia
|
Dział: Nowotwory układu krwiotwórczego Wysłany: 2011-05-13, 18:58 Temat: Ziarnica...???:( |
Mniamnia napisał/a: | Czy ktoś z Was wie, ile czeka się na wizytę w takiej poradni? |
To naprawdę nie powinien być długi termin - choroby zakaźne siła rzeczy są sprawą do przyjęcia nagłego, nie planuje się tego na dalekie terminy.
Toksoplazmozę? A masz/miałaś kota? |
Finlandia
|
Dział: Nowotwory układu krwiotwórczego Wysłany: 2011-05-12, 08:32 Temat: Ziarnica...???:( |
Mniamnia, w ulotce xetanoru jest napisane, że może powodować nietypowe krwawienia błon śluzowych. W tym z układu pokarmowego.
Oczywiście lekarze, wszyscy, z którymi miałaś kontakt, byli poinformowani o tych lekach? |
Finlandia
|
Dział: Nowotwory układu krwiotwórczego Wysłany: 2011-05-12, 07:18 Temat: Ziarnica...???:( |
Mniamnia, a czym się leczyłaś? |
Finlandia
|
Dział: Nowotwory układu krwiotwórczego Wysłany: 2011-05-12, 07:00 Temat: Ziarnica...???:( |
Mniamnia napisał/a: | No, ale chyba raczej niemożliwe, że mnie pielęgniarka czymś zakaziła |
Kompletnie niemożliwe. Więc HIV mamy z głowy |
Finlandia
|
Dział: Nowotwory układu krwiotwórczego Wysłany: 2011-05-11, 18:50 Temat: Ziarnica...???:( |
Mniamnia napisał/a: | Mam to już długo, a więc czym jeszcze może być spowodowane? |
Generalnie jakimikolwiek infekcjami - bakteryjnymi, wirusowymi. Więc jeśli od depilacji i antyperspirantów nie miałaś jakichś zmian skórnych, to raczej nie od tego.
Miałaś w ogóle jakąś diagnostykę w kierunku Toksoplazmozy, EBV, HIV, HBV i HCV? Nie pisze tego, by Cię straszyć, nic u Ciebie nie jest typowe dla takich zakażeń, ale zwykle się je eliminuje w razie powiększonych węzłów chłonnych.
Jeśli to nie te, potencjalnie poważne choroby, to pewnie węzły są śladem po jakiejś drobnej infekcji, której nawet nie zauważyłaś. |
Finlandia
|
Dział: Nowotwory układu krwiotwórczego Wysłany: 2011-05-07, 18:28 Temat: Ziarnica...???:( |
Mniamnia napisał/a: | Co oznaczają podwyższone płytki krwi? |
Wynikają w Twoim przypadku pewnie z niedoboru żelaza.
Mniamnia napisał/a: | Za raz będzie u mnie mój narzeczony, nie wiem, czy mam go prosić, aby mnie wiózł do szpitala? |
Myślę, że tak. On ma więcej energii, by wyegzekwować coś konkretniejszego. |
Finlandia
|
Dział: Nowotwory układu krwiotwórczego Wysłany: 2011-05-07, 18:19 Temat: Ziarnica...???:( |
Mniamnia napisał/a: | lekarz powiedział, że wszystko jak nówka sztuka. Że mogę mieć problemy hormonalne |
Ale o skierowanie na odpowiednie badania krwi sprawdzające to już się nie pokusił oczywiście. Wynik tego USG na piśmie chociaż dostałaś? Swoją drogą jest ono raczej mało rozstrzygające w tym momencie, więcej informacji by było, gdyby było wykonane po owulacji a przed okresem.
Naprawdę nie wiem, co Ci poradzić, zadzwoń może do tego szpitala, gdzie masz planowe przyjęcie i poproś o przyspieszenie. Chyba, że jutro poczujesz się gorzej, wtedy po prostu wezwij pogotowie i licz na to, że Cię zabiorą.
A udało Ci się po tym śniadaniu dziś coś zjeść? |
Finlandia
|
Dział: Nowotwory układu krwiotwórczego Wysłany: 2011-05-06, 10:31 Temat: Ziarnica...???:( |
Mniamnia napisał/a: | Dwa lata temu miałam robione usg dopochwowe no i pan ginekolog (bardzo dobry), powiedział, że mam poprostu bardzo grubą błonę sluzową macicy. taka uroda organizmu. |
Bardzo możliwe, że wtedy to była prawda. Ale taka uroda organizmu czyni Cię podatną na endometriozę, co mogłoby wyjaśniać wiele z twoich symptomów.
Przed przyjęciem do szpitala diagnostyka ginekologiczna jest priorytetem moim zdaniem, a onkologiczna tylko tak na wypadek, gdyby się jednak okazało, że ginekologicznie wszystko ok. |
|