1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: przed wycięciem węzła |
Finlandia
Odpowiedzi: 5
Wyświetleń: 6427
|
Dział: Nowotwory układu krwiotwórczego Wysłany: 2010-12-13, 19:35 Temat: przed wycięciem węzła |
jei napisał/a: | miałam usg ale tylko to razem z biopsją jednego węzła pod pachą, tego guza, bo tak to wygląda. |
Przydałoby się jednak takie normalne USG węzłów, bo to przy biopsji to jest tylko naprowadzanie igły i nie ma z tego opisu. Wynik USG pomógłby i Tobie i lekarzom, którzy będą węzeł wycinać.
jei napisał/a: | alkoholu nie pije, a ile mam wypić żeby sprawdzić czy boli i po jakim czasie ma boleć? |
Ciężko powiedzieć - jeśli miałabyś mieć ten objaw, to powinno boleć zaraz po wypiciu alkoholu i powinna wystarczyć jakaś jednostka alkoholu - jedno piwo, kieliszek wina czy kieliszek wódki. Jednak ten objaw ze wszystkich jest chyba najrzadszy, więc to, że nie wystąpi o niczym nie świadczy.
jei napisał/a: | myślę że jeszcze powinnam tsh zbadać. |
To na pewno dobry pomysł.
jei napisał/a: | ja wolałabym się nie ciąć bez potrzeby i go nie wycinać, |
E tam takie cięcie, 2 dni i do domku. Wyrwanie zęba bywa bardziej drastyczne. |
Temat: przed wycięciem węzła |
Finlandia
Odpowiedzi: 5
Wyświetleń: 6427
|
Dział: Nowotwory układu krwiotwórczego Wysłany: 2010-12-13, 17:02 Temat: przed wycięciem węzła |
jei napisał/a: | zanim się doczekam na to badanie węzła to jeszcze z kilka miesięcy pewnie minie. |
A działasz w tym temacie, zapisałaś się do jakiejś kolejki?
Czy zdarzyło Ci się może spróbować alkoholu? Jeśli tak, czy węzły zaczęły potem boleć?
Czy coś Cie swędzi?
[ Dodano: 2010-12-13, 17:07 ]
A, i jeszcze jedno:
jei napisał/a: | nie miałam usg węzłów chłonnych. |
Jeśli rzeczywiście nie masz 90zł by zrobić prywatnie, to pójdź do onkologa i poproś o skierowanie (rodzinny niestety nie może dać). Dziwne, że chcieli robić biopsję bez USG... |
|
|