1. Link do strony z możliwością wsparcia forum:
https://pomagam.pl/forumdss_2020_22
2. Konta nowych użytkowników są aktywowane przez Administrację
(linki aktywacyjne nie działają) - zwykle w ciągu ok. 24 ÷ 48 h.
|
|
Autor |
Wiadomość |
Temat: Czy jedząc możemy zagłodzić raka? |
DumSpiro-Spero
Odpowiedzi: 26
Wyświetleń: 19054
|
Dział: Wspomaganie konwencjonalnego leczenia onkologicznego Wysłany: 2013-01-20, 23:21 Temat: Czy jedząc możemy zagłodzić raka? |
marta19 napisał/a: | Proszę sobie wyobrazić, że zatrzymujemy procesy tworzenia nowych naczyń krwionośnych zaopatrujących nowotwór w składniki odżywcze i tlen ("zagładzamy raka"), nie "głodząc" przy tym ani siebie, ani organizmu w sensie dosłownym, a jedynie hamując ekspresję genów odpowiedzialnych za angiogenezę. |
Ale nie pożywieniem .
Lekami - owszem. Jak Pani zauważyła takie próby w tworzeniu nowych leków onkologicznych już były (z mniejszym lub większym powodzeniem. Największym - w raku jajnika).
Temat zamykam. Nie widzę sensu w kontynuowaniu dyskusji, w której naukowo odpowiednie sprawy już udowodniono (a innych - jak dotychczas - nie). |
DumSpiro-Spero
|
Dział: Wspomaganie konwencjonalnego leczenia onkologicznego Wysłany: 2013-01-20, 21:14 Temat: Czy jedząc możemy zagłodzić raka? |
kmis757 napisał/a: | proszę wskazać mi choć jedno słowo z tej książki na które się powołuje i którym staram się kogoś do czegoś przekonać. |
"Czy jedząc możemy zagłodzić raka?"
Jakiekolwiek twierdzenie próbujące tłumaczyć tę teorię jest negatywne. Bo nieprawdziwe. Dowody wkrótce. Zgłosiłam ten problem do polskich towarzystw naukowych, skupiających najlepszych specjalistów w kraju i Europie odnośnie diety (m.in. dietetycy zajmujący się profesjonalnie żywieniem chorych na nowotwory złośliwe).
Proszę o nie propagowanie tej książki, dopóki nie sprawdzimy jej wiarygodności i wartości zawartych w niej twierdzeń (przez dietetyków onkologicznych). |
DumSpiro-Spero
|
Dział: Wspomaganie konwencjonalnego leczenia onkologicznego Wysłany: 2013-01-20, 17:09 Temat: Czy jedząc możemy zagłodzić raka? |
Kim jest Johannes F. Coy z wykształcenia i wykonywanego zawodu? To pytanie z ciekawości.
Kim jest Prof. Składowski - wiem. Doskonałym radioterapeutą (nie dietetykiem).
[ Dodano: 2013-01-20, 17:12 ]
Jolana, podanie linku do opinii Prof. Pawlickiego było bardzo dobrym i trafionym pomysłem, dziękuję |
|
|